ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада вирішила на півроку обмежити ретрансляцію каналу "Наше любимое кино"

07.02.2019, 12:18

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила на шість місяців обмежити ретрансляцію каналу “Наше любимое кино” через систематичні порушення українського законодавства - показ фільмів за участю осіб, які загрожують національній безпеці. Таке рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 7 лютого, повідомляє “Детектор медіа”.

Нацрада моніторила з 12.11.2018 по 06.01.2019 канал і виявила порушення частини другої статті 6 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (трансляція фільмів, де є особи, внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці).

Водночас Нацрада неодноразово зверталася до дистриб’ютора іноземної програми “Наше любимое кино” в Україні ТОВ “Сонар” та правовласника іноземної програми “Наше любимое кино” RTVD Video- und Filmproduktionsgesellschaft MBH із застереженням щодо зафіксованих порушень Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України та можливих наслідків протиправного демонстрування аудіовізуальних творів.

Однак 9 січня 2019 року дистриб’ютор надіслав до Нацради електронною поштою лист від RTVD Video- und Filmproduktionsgesellschaft MBH, у якому повідомляється про те, що станом на 09.01.2019 ця юридична особа вже не є правовласником програми “Наше любимое кино” та власником ліцензії на трансляцію цієї програми.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2018 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення попередила дистриб’ютора і правовласника іноземного каналу “Наше любимое кино” про порушення українського законодавства і можливе тимчасове припинення ретрансляції телеканалу на території України. Це звернення Нацрада просила розглядати як попередження.

Liked the article?
Help us be even more cool!