ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила позапланові перевірки двом телеканалам

14.02.2019, 12:33
Фото - bug.org.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалам РАІ (ПП “Телекомпанія “РАІ”, м. Бурштин Івано-Франківської обл.” та ТВі (ТОВ “ІНФО24”, м. Київ) у зв’язку із зафіксованими ознаками порушень умов ліцензій та чинного законодавства. Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 14 лютого, повідомляється на сайті регулятора.

Нацрада нагадує, що 29 листопада 2018 року оголосила попередження радіокомпанії "РАІ" через недотримання вимог частини сьомої статті 27 і частини восьмої статті 28 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”. Тоді її було зобов’язано упродовж місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства.

Для перевірки виконання цих умов 15 січня Нацрада промоніторила ефір РАІ і зафіксувала недотримання умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення, оскільки зменшено частку програм власного виробництва. Також канал не виконав конкурсну вимогу щодо програмної концепції – в загальному обсязі власного мовлення інформаційні передачі місцевої тематики мають становити не менше як 15%, фактично місцева тематика в інформаційних передачах не транслювалася. Таким чином, результати моніторингу засвідчили неусунення порушень в повному обсязі, зазначає Нацрада.

Позапланову перевірку супутниковому телеканалу ТВі призначено, оскільки моніторинг 28-29 січня зафіксував, що ліцензіат не веде мовлення. Це є ознакою порушення вимог частини сьомої статті 27 і пункту "а" частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, зазначає Нацрада.

Після проведення перевірок регуляторний орган ухвалить відповідні рішення.

Liked the article?
Help us be even more cool!