ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила перевірку "112 Україна" через ознаки розпалювання ворожнечі

12.10.2018, 12:26

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “112 Україна” через ознаки розпалювання ворожнечі. Про це повідомляється на сайті Нацради.

Перевірку призначено на підставі моніторингів ефіру ТОВ “Телерадіокомпанія “112-ТВ” (“112 Україна”, м. Київ), проведених у вересні-жовтні 2018 року, а також звернень народного депутата України Ричкової Т.Б., понад 30 громадян і низки громадських організацій, а також у зв’язку із зафіксованими ознаками порушення норм Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Як зазначає регулятор, у своїх листах громадяни і представники громадянського суспільства нарікають на порушення правил розповсюдження інформації, журналістських стандартів, використання мови ненависті й ворожнечі, а також поширення в ефірі телеканалу “112 Україна” інформації, яка, на думку заявників, є кліше російської пропаганди, підриває основи державності, провокує на протести, маніпулює думкою людей.

Перевірка мовника стосуватиметься відповідності його програм частині першій статті 28 Закону України “Про інформацію” (інформація не може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, скоєння терористичних актів, посягання на права і свободи людини) і абзацам четвертому та дев’ятому частини другої статті 6 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (не допускається використання телерадіоорганізацій для закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, а також не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України).

Після перевірки Національна рада розгляне всі матеріали й ухвалить відповідне рішення.

Як повідомляв ІМІ, 11 жовтня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ “Новини 24 години” (NewsOne), щоб перевірити інформацію про структуру власності цього телеканалу.

Liked the article?
Help us be even more cool!