ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада позапланово перевірять NewsOne за трансляцію карти України без Криму

14.11.2018, 13:09

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку компанії ТОВ “Новини 24 години” (логотип “NEWSONE”) за розміщення в ефірі карти з територією України без півострова Крим. Таке рішення Нацрада ухвалила 14 листопада, повідомляється на сайті регулятора

Як зазначає Нацрада, моніторинг супутникового мовлення зафіксував в ефірі компанії ознаки порушення українського законодавства.    

Так, зазначає Нацрада, 7 листопада 2018 року телеканал NewsOne під час прямої трансляції передачі “Ранок з NewsOne” о 9:53 розмістив мапу Європи “Крупнейший торговый партнер-покупатель”, на якій за кольором позначення країн територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим було відокремлено від материкової частини України і водночас приєднано до кордонів Російської Федерації.

Відповідна карта демонструвалася мовником у контексті розмови на тему “У Європарламенті просять Меркель змінити курс щодо “Північного потоку-2”. Ведучий телеканалу назвав її графікою, що відображає позиції Європи щодо торгівлі, однак посилань на її джерело не було надано, зазначає регулятор.

Відповідно до абзацу третього частини другої статті 6, абзацу дев’ятого частини другої статті 6, пункту "в" частини першої статті 59 Закону “Про телебачення і радіомовлення”, а також вимог частини першої статті 28 Закону “Про інформацію” розміщення в ефірі подібних матеріалів порушує норми чинного законодавства України. З огляду на це Нацрада ухвалила рішення про призначення позапланової виїзної перевірки діяльності компанії.

Як повідомляв ІМІ, 11 жовтня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ “Новини 24 години” щоб перевірити інформацію про структуру власності цього телеканалу.

Liked the article?
Help us be even more cool!