ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада пообіцяла перевірити провайдерів, які вимикають ТВі, але після виборів

13.09.2012, 07:21
Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов пообіцяв перевірити провайдерів, які самовільно вилучають ТВі та інші канали, не вносячи змін до ліцензій, після закінчення виборчої кампанії. Про це він заявив 13 вересня на конференції «Телебачення як бізнес», що проходить в межах міжнародного форуму Kiev Media Week, - повідомляє "Телекритика".
 
Володимир Манжосов нагадав, що Нацрада відповідно до постанови Верховної Ради призупинила перевірки діяльності ліцензіатів на період виборчої кампанії. «І лише після закінчення виборів ми можемо мати можливість вжиття додаткових заходів відповідно до своєї компетенції», - наголосив він.
 
За даними Нацради, під час виконання рішення регулятора про розширення універсальної програмної послуги провайдери вимикають не лише ТВі, а й канал Business, один з українських музичних каналів, іноземні канали, а також місцевих мовників, які мають ліцензії на кабельне мовлення в цих мережах.
 
«Усі провайдери програмної послуги, які проводять зміну своєї програмної концепції відповідно до нашого рішення про УПП, повинні подати відповідну заявку про переоформлення ліцензії. Якщо такі заявки будуть надходити до Нацради, ми приймаємо відповідні рішення (про переоформлення). Якщо компанії самостійно зроблять такі переформатування, не подадуть заявки, то після закінчення виборчої кампанії, будуть призначені відповідні перевірки, і це буде розглядатися як порушення умов чинної ліцензії і чинного законодавства», - заявив голова Нацради.
 
«Друге, на що ми звертаємо увагу в ході виборчої кампанії, - це коли під приводом зміни програмної концепції і набору програм кабельні оператори вимикають місцевих мовників, які мають ліцензію на кабельне мовлення в окремих кабельних мережах. Ми теж будемо втручатися», - додав пан Манжосов.
 
Раніше Національна рада пообіцяла провести моніторинг провайдерів на предмет відключення телеканалу ТВі. За словами пана Манжосова, Нацрада з'ясує, хто відключає ТВі, з яких причин і які ще канали вимикають у кабельних мережах. Уся отримана інформація буде оприлюднена Нацрадою, пообіцяв голова.
Liked the article?
Help us be even more cool!