ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перевірить 5 телеканалів щодо мовлення у День пам’яті Героїв Небесної Сотні

14.03.2019, 14:31

14 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки п’ятьом телеканалам щодо дотримання правил мовлення у День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Про це повідомляється на сайті Нацради.

Перевірку, зокрема, призначено ТОВ “Телеканал СТБ” (логотипи “С-Можливо все!”), ТОВ “ТРК “Наталі”, ТОВ “Тотвельд” (логотип “XSPORT”), ТОВ “Телекомпанія “Телевсесвіт” і ТОВ “Ідана Юкрейн” (логотип “BOUTIQUETV”).

Як зазначає Нацрада, мовники не дотрималися 20 лютого, у День пам’яті Героїв Небесної Сотні, вимоги керуватися Правилами ведення мовлення на теле – і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті, хоча зобов’язані цими Правилами керуватися. “Однак моніторинг мовлення Нацради засвідчив, що п’ятірка телеканалів із Києва не дотрималася цієї вимоги”, - зазначає регулятор.

Зокрема, було зафіксовано, що 20 лютого телеканали СТБ “С-Можливо все!”, “Наталі”, “XSPORT” і “Телевсесвіт” не поширювали інформацію про день пам’яті у всьому обсязі, а саме мінімум раз на дві години.

Крім того, виявлено, що в ефірі “BOUTIQUETV” такої інформації не було упродовж всієї доби, а також о 12:00  не оголошувалась хвилина мовчання із супроводженням звуку метронома і в проміжку часу з 00:00 до 01:02 на екрані мовника не демонструвалася палаюча свічка або відповідне стилізоване зображення.

На підставі результатів перевірки Національна рада ухвалить відповідні рішення.

Liked the article?
Help us be even more cool!