ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Начальник Дніпровського райвідділу міліції Херсона пояснив, чому подав в суд на Бузака

31.01.2013, 02:40

Начальник Дніпровського райвідділу міліції м.Херсон Володимир Мартиненко заявляє, що подав до суду на головного редактора “Херсонської правди” Тараса Бузака через розміщення на сайті неперевіреної інформації. Через що для перевірки інформації був мобілізований весь райвідділ, а стосовно нього висловили припущення, що він укрив цю інформацію про стрілянину. Про це він сказав у коментарі “Херсон Онлайн”.

“Я дійсно звернувся до суду з позовом відносно Тараса Бузак. І причина тому є досить вагомою. Незабаром після появи цих кількох рядків на сайті «Херсонської правди» в обласне УМВС подзвонили з МВС України і в досить різкій формі потребували пояснень, що у нас тут діється. Будь-яка інформація про застосування міліцією вогнепальної зброї зі смертельним результатом повинна передаватися в чергову частину міністерства протягом години. А тут пройшло вже більше доби, і про подію в Києві дізналися з інтернет-видання. Ні черговий по області, ні заступники начальника УМВС, ні сам він нічого про це не знали”, - розповів Мартиненко, додавши, що до нього зателефонував начальник УМВС України в Херсонській області Валерій Литвин, вимагаючи пояснень.

При цьому Мартиненко зауважив, що розмова з Литвином була малоприємною, оскільки  було висловлено припущення, що він з якихось причин укрив від реєстрації цю пригоду. “За подібне можна позбутися посади, погонів і взагалі стати громадянським чоловіком”, - сказав він.

Також Мартиненко зазначив, що коли почали з’ясовувати, звідки інформація на сайті про стрілянину, “розшукати і зв'язатися з власником сайту щодо інформації про стрілянину не вдалося”.

“Найгірший варіант тут - припустити, що дійсно була стрілянина на ураження, співробітник або співробітники міліції, які застосували зброю, про це, як годиться, не доповіли і з місця події зникли. А не доповіли тому, що зброя була застосована неправомірно, тобто скоєно навмисне або ненавмисне вбивство. Що можна чекати від них надалі?... Відразу ж почали розбиратися. Труп вранці 18 листопада дійсно був. Його виявили за кафе «Дніпро», що біля перехрестя вулиць Перекопської та Чорноморської. Причина смерті людини дійсно була кримінальною. Але помер він не від вогнепальних поранень, а від звичайних тілесних ушкоджень”, - розповів начальник райвідділу міліції.

Крім того, Мартиненко повідомив, що через замітку про стрілянину був мобілізований  весь особовий склад райвідділу і весь транспорт, а також обласне УМВС для перевірки місцевості і опитування громадян щодо події. А він сам потрапив до лікарні через високий тиск.

“Це моя зона відповідальності, і нікого, якщо інформація про стрілянину дійсно підтвердиться, не буде особливо хвилювати, добре мені чи погано. Загалом, перевіривши все що можна, ми дійшли до остаточного висновку, що інформація про стрілянину з «Херсонської правди» нічим не підтверджується. Ми прийшли тільки після опівночі, коли всі вже падали з ніг. Уявляєте, в яку суму в результаті вилилися всі ці людино-години та бензино-літри?”, - сказав Мартиненко.

Також Мартиненко вважає, що перед тим, як ставити новину на сайт, треба було передзвонити до міліції і перевірити таку інформацію.

“Невже перед розміщенням на сайті неперевіреної інформації з категорії «одна баба сказала» було так важко подзвонити в райвідділ, міське або обласне управління міліції і запитати, було щось подібне чи ні? До речі, і в подальшому повідомлень про те, що інформація не відповідає дійсності, теж не було. У мене немає ні найменших сумнівів, що процес мною буде виграний. А що стосується грошей за позовом, то їх ми перерахуємо в дитячий будинок”, - сказав Мартиненко.

Нагадаємо, начальник Дніпровського районного відділу міліції м. Херсон Володимир Мартиненко вимагає у суді стягнути з редактора інтернет-видання "Херсонська правда" Тараса Бузака 100 тисяч гривень моральної шкоди через публікацію новини "Вчера на углу улиц Перекопская и Черноморская стреляли", яка була опублікована на сайті 19 листопада 2012 року. Також Мартиненко вимагає визнати недостовірною інформацію у новині та спростувати її.

На сайті “Херсонської правди” дослівно у новині йшлося про наступне: “Вчера, 18 ноября, около 7:45 часов на углу улиц Перекопская и Черноморская лежал труп. По словам жителей находящихся рядом домов и случайных прохожих ранним утром происходило задержание правоохранителями преступника, который был убит автоматной очередью”.

Liked the article?
Help us be even more cool!