ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Закарпатті презентували довідник про доступ до публічної інформації

26.03.2012, 02:21
З метою поширення інформації про Закон та про права і можливості кожного громадянина було видано посібник «Інформація про місцеву владу», презентація якого відбулась у прес-центрі «Закарпаття».

«Якщо раніше ми видавали книги для підготовлених людей (представників влади, чиновників різних рівнів), то нинішнє видання призначене, так би мовити, «для чайників», – розповів під час презентації Олександр Солонтай, автор статей, що ввійшли у видання, його упорядник, експерт Інституту Політичної Освіти. Тобто «незалежно від рівня підготовки, від обізнаності тієї чи іншої особи» стосовно того, як працює Закон «Про доступ до публічної інформації», кожен зможе отримати з книги практичні відповіді. Це – загальноукраїнське видання: перша його презентація відбулась саме в Ужгороді, далі книгу презентують ще у 25 містах країни. Видання, зауважив Олександр Солонтай, і змістовне, і компактне: на 80 сторінках вичерпно подано інформацію про інструменти та способи доступу до публічної інформації, заходи, які мають вберегти від юридичної відповідальності за оприлюднення здобутої інформації.

Презентоване видання можна отримати безкоштовно у офісі Закарпатського регіонального відділення Інституту Політичної Освіти.

Тепер для представників Інституту Політичної Освіти настає новий етап — більш практичний, коли вони займатимуться не тільки просвітницькою роботою, але й сподіваються на плідну конкретну роботу. Аби змінити ситуацію в плані доступу до інформації, експерти обіцяють використовувати всі можливості: не тільки надсилати звернення, але й «долучати народних депутатів, і кілька інститутів-партнерів, і правоохоронні органи, і суди».

Результати проведеної роботи експерти пообіцяли презентувати наприкінці липня, коли буде проведена «робота по всіх невиконаних розділах по доступу до інформації, пов’язаної із місцевим життям». У першу чергу, це стосуватиметься Ужгородської міськради і райради, обласної ради, а також найбільших міст Закарпаття.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!