ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На ТВі знову прийшли податківці. Для виїмки документів (оновлено)

12.07.2012, 02:20

Сьогодні, 12 липня, на телеканал ТВі прийшли податківці для виїмки документів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст телеканалу ТВі Артем Шевченко.

“Почалося. На ТВі прийшли податківці. Знову. Хочуть робити виїмки документів. Що там казав їхній начальник Клименко з приводу мораторію на перевірки ЗМІ на час кампанії? Вочевидь, це ТВі не стосується”, - написав Шевченко.

Як уточнив ІМІ Шевченко, прийшли чотири співробітники податкової міліції Державної податкової інспекції у Солом'янському районі Києва із рішенням Шевченківського суду про виїмку документів ТОВ "Телерадіосвіт".

Як повідомив ІМІ заступник генерального директора ТВі з правових питань Олег Радченко, податківці прийшли на телеканал, виконуючи доручення слідчого ДПІ у м. Києві, який порушив нову кримінальну справу відносно посадових осіб ТВі за укриття доходів від подактів.

“До нас прийшли податкові міліціянти з Солом’янского району міста Києві, які виконують доручення слідчого ДПІ у місті Києві, який порушив кримінальну справу відносно посадових осіб телеканалу за нібито укриття доходів від податків. Це взагалі нова справа і тому вони прийшли з рішенням суду на виїмку у нас документів”, - зазначив Радченко.

Також він повідомив, що телеканал намагається отримати на руки ці документи податкової, оскільки “в руки документи не дають, тільки зачитали”.

Як у точнив гендиректор ТВі Микола Княжицький у Facebook: "Минулого тижня вони (податківці - ред.) незаконно вимагали мою медичну картку у Солом"янській районній лікарні. Для чогось".

Водночас ІМІ не вдалося отримати коментар у працівників Державної податкової інспекції у Солом'янському районі Києва, оскільки журналіста перенаправляють з одного відділа у інший, а також відмовляються представитися.

Нагадаємо, 13 квітня генеральний директор телеканалу ТВі Микола Княжицький заявив про тиск на телеканал з боку податкових органів та попросив МВС та податкову службу розібратися з цими "переслідуваннями".

Державна податкова служба у м. Києві заявила, що позапланова податкова перевірка на телеканалі ТВі проводиться на вимогу слідчого райуправління МВС України у м. Києві. "Вказана перевірка проводиться за постановою слідчого з метою встановлення істини у кримінальній справі, порушеній органами прокуратури, яка розслідується слідчими, підпорядкованими МВС України. У разі недопущення до перевірки працівників органів ДПС, податківці будуть діяти, згідно вимог законодавства", - зазначили у податковій.

Газета “Україна молода”, посилаючись на джерело в правоохоронних структурах,  написала, що податківці перевіряють ТВі, оскільки з’ясовують інформацію про використання тіньових коштів для дотування ТВі.

26 квітня гендиректор ТВі Микола Княжицький заявив, що співробітники податкової міліції почали тероризувати осіб, які надають або надавали послуги телеканалу, і попросив народних депутатів та громадян захистити телеканал від дій податківців.

Державна податкова служба у м. Києві заявила, що телеканал ТВі скористався послугами конвертаційно-транзитного угрупування на суму понад 2,2 млн. грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!