ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На сайті Президента з'явилася петиція з закликом не вводити санкції проти "112 Україна" та NewsOne

11.10.2018, 15:44

9 жовтня на сайті Президента України зареєстрована петиція “Щодо недопущення придушення свободи слова в Україні та застосування санкцій до мовників телеканалів “112 Україна” та NewsOne”.

Автор петиції Василь Сметана просить Президента України не допустити застосування санкцій до телерадіомовників за пропозицією, викладеною в постанові Верховної Ради України “Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” від 4 жовтня.

Ініціатор петиції вважає постанову Верховної Ради щодо санкцій “результатом штучної та брудної політтехнології, а застосування санкцій до незалежних українських телерадіоорганізацій в демократичній та правовій державі, якою відповідно до Конституції є Україна, неприпустимим”.

“Голосування народних депутатів України за постанову про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) відносно мовників телеканалу “112 Україна” та NewsOne – це вирок українській демократії та парламентаризму. А закриття телеканалів без рішення суду стане вироком і правопорядку”, - йдеться в петиції.

Також автор петиції нагадав Порошенку про тиск на 5 канал у 2004 році: “Виявилося, що за 14 років після голодування журналістів 5 каналу ситуація з розумінням свободи слова в Україні жодним чином не покращилася, а, навпаки, стала гіршою. Це черговий наступ на свободу слова, на права журналістів та всього колективу двох телеканалів”.

Станом на 15:42 11 жовтня петиція набрала 1572 голоси з необхідних 25 тис. До закінчення збору підписів залишилося 90 днів.

Як повідомляв ІМІ, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову, в якій пропонує Раді національної безпеки та оборони ввести санкції щодо компаній, які входять до структури власності телеканалів “112 Україна” і NewsOne.

Група народних депутатів зареєструвала цю постанову щодо двох телеканалів у відповідь на петицію щодо “припинення антиукраїнської діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne.

Liked the article?
Help us be even more cool!