ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Рівненщині редакторка газети звернулася в поліцію через дзвінок, який розцінила як погрозу

05.02.2019, 17:04
Фото - 0362.ua

4 лютого редакторка Зарічненської районної газети “Полісся” (Рівненська область) Тамара Алексіюк звернулася в поліцію через телефонний дзвінок директора ДП “Зарічненський лісгосп” Сергія Киркевича, який вважає погрозою.

Про це Тамара Алексіюк повідомила представниці ІМІ в Рівненській області.

За словами редакторки, 1 лютого на сторінці газети у Фейсбуці була опублікована інформація про те, що “Грабіжники зрізали п’ять дубів”. Напередодні подібна інформація з’явилась і в друкованому варіанті газети “Полісся”. Наступного дня Алексіюк зателефонував керівник районного лісгоспу Сергій Киркевич.

“Я прийняла дзвінок, у мене підписано, що це Киркевич, – розповіла представниці ІМІ Тамара Алексіюк. – Його розмова: “Гнатівна, ти сука, сука ти. Що ти наробила в інтернеті? Я тобі цього не простю”.

Як зазначає журналістка, говорив він дещо на підвищеному тоні, неспокійно. Після цих слів, за словами редакторки, зв’язок перервався. Водночас запису розмови у редакторки немає.

Тамара Алексіюк зазначила, що спілкування на “ти” у них раніше не було: “Знайомі по роботі, але в нас не особисті взаємовідносини, що ми можемо на “ти” собі говорити”. Фраза “Я тобі цього не простю” стурбувала редакторку: “В якій формі “не простю”? Що від цієї людини очікувати далі? Якщо він дозволяє так собі говорити, то ця людина може що хоч зробити. То я собі буду сидіти й гадати, в якій-то формі він мені не простить?”

Щоб захистити себе, Тамара Алексіюк звернулася в поліцію, написала заяву. “Я статті [ККУ, за якою прошу розслідувати цей випадок] не вказувала, просто описала ситуацію як було, як обзивав словами і висловився, що не простить”, - розповіла вона.

Також редакторка зауважила, що критичні матеріали про вирубування дерев пише не вперше.

У коментарі представинці ІМІ директор ДП “Зарічненський лісгосп” Сергій Киркевич підтвердив, що дзвонив редакторці. Проте, за його словами, в жодному разі не погрожував, а також завжди спілкувався нормально і просив писати правду.

“Я до неї ставлюся нормально, просто хай вона пише правду. Вона бреше і бреше [у статтях, де згадує порушення лісгоспу]”, – сказав він. На запитання про його фразу, що не простить їй, керівник лісгоспу відповів: “Ні, ні, ні! Я ж дорослий дядько. Я ж знаю, що вона може записати”.

Сергій Киркевич зазначив, що його обурила, зокрема, і публікація про зрізані дуби. “Це дуби не наші зовсім. Дуби – на кладовищі. Сільський голова дав дозвіл зрізати. До чого лісгосп до тих дубів?!” – сказав він.

Також Киркевич зазначив, що це не перша публікація в газеті “Полісся”, через яку він обурюється. За його словами, близько місяця тому в газеті писали, що лісгоспи відправляють машини з деревиною без документів.  “Такого бути не може! Щоб лісгосп відправив машину без документів!” – сказав він.

Крім того, Сергій Киркевич стверджує, що звертався до редакторки з проханням, щоб вона, пишучи звинувачувальні публікації щодо дій лісгоспу, висвітлювала і його позицію.

Liked the article?
Help us be even more cool!