ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Рівненщині невідомі побили журналістів каналу ICTV

18.05.2016, 10:42

17 травня у Рівненській області поблизу Зірненського спиртзаводу невідомі побили знімальну групу одного з центральних українських телеканалів. Про це повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції у Рівненській області.

Повідомлення на спецлінію “102” про побиття знімальної групи у Березнівському районі надійшло близько 14.30 від журналіста каналу.

Поліція попередньо встановила, що під час зйомок сюжету поблизу Зірненського спиртзаводу на журналістів знімальної групи напали троє невідомих у камуфльованому одязі та балаклавах.

“Двоє нападників переслідували кореспондента, а інший за допомогою газового балончика завдав тілесних ушкоджень оператору, погрожуючи предметом, схожим на вогнепальну зброю”, - повідомляє поліція.

За фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів за частиною 2 статті 171 Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження. Триває досудове розслідування.

Як з’ясувалося, постраждалими виявилися журналісти телеканалу ICTV.

Оператор телеканалу ICTV зазнав травми внаслідок побоїв, вчинених невідомими, повідомили Радіо Свобода про нові подробиці інциденту у прес-службі Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

За даними прес-служби, під час роботи до журналістів вибігли люди в балаклавах і камуфляжній формі. Журналіст і оператор кинулися в різні боки. Однак нападники наздогнали оператора і, погрожуючи зброєю, почали бити по голові. Операторові надана медична допомога.

Коли поліцейські прибули на місце події, охорона не пропустила їх на територію спиртзаводу, заявляючи, що на підприємстві “все добре”.

Зірненський спиртзавод офіційно не працює. Однак на початку травня представники служби безпеки державного підприємства “Укрспирт” повідомили про затримання людей, які намагалися вночі вивезти із Зірного дві цистерни зі спиртом. Ідеться про нелегальне виробництво спирту, яке приносить його організаторам мільйони гривень щомісяця.

Іще восени 2014 року заступник генерального директора з питань безпеки ДП “Укрспирт” Андрій Бабяр у заяві на адресу президента Петра Порошенка заявляв, що до схеми нелегального виробництва спирту залучене організоване злочинне угруповання під керівництвом Олексія Чеботарьова, який нині перебуває в розшуку.

Як повідомляє ZIK, журналісти готували матеріал про діяльність спиртзаводу, який має вийти на телеканалі 23 травня в програмі “Більше, ніж правда”.

Liked the article?
Help us be even more cool!