ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Дніпропетровщині затримали журналістів "Звезды". Україна передасть їх військовому аташе посольства РФ

16.06.2014, 12:55

Дніпропетровська обласна організація партії "Правий сектор" заявляє про затримання 14 червня групи журналістів російського телеканалу “Звезда” біля блокпоста в Покровському районі. Про це сказано в заяві облорганізації партії, повідомляють Українські новини.

Згідно з інформацією, до групи журналістів телеканалу "Звезда" (офіційний телеканал Збройних сил Росії) входили двоє громадян Росії, яким допомагали двоє жителів Донецької області.

"Російські пропагандисти, володіючи акредитаціями терористичної організації ДНР, протягом місяця займалися тим, що знімали свої страхітливі для росіян і жителів Донбасу сюжети про нібито мирні ополченські міста, які нібито нещадно бомбардуються українською армією, "радикалами" з Нацгвардії, і "полчищами "Правого сектора" із систем залпового вогню "Град", а також касетними і фосфорними боєприпасами", - сказано в повідомленні.

Серед вилучених матеріалів були виявлені контакти затриманих з найманцями і диверсантами з Росії (зокрема, з Олександром Можаєвим, більш відомим на прізвисько "Бабай").

Крім того, працівники "Звезды" таємно знімали блокпости української армії, після чого відповідні дані передавалися в Москву і збройним сепаратистам.

Двоє жителів Донбасу (чоловік і жінка) займалися тим, що за грошову винагороду возили їх.

Затримані передані співробітникам СБУ.

Водночас, як повідомляє РБК-Україна, українська сторона сьогодні в 13:30 в будівлі Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) передасть російських журналістів телеканалу "Зірка" військового аташе посольства Росії в Україні, повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

"Сьогодні в 13:30 в будівлі Дніпропетровської ОДА українська сторона передасть російських журналістів військового аташе посольства РФ в Україні", - сказали в прес-службі.

Журналісти каналу "Зірка" Євген Давидов і Микита Конашенков були затримані силовиками в Дніпропетровській області. Вони прямували в аеропорт Дніпропетровська для подальшого вильоту в Москву.

Нагадаємо, 6 червня на Донечччині недалеко від Слов'янська за підозрою у зборі інформації про блок-пості українські військові затримали двох журналістів російського телеканалу «Звезда» - Андрія Сушенкова і Антона Малишева. В ніч на 9 червня вони були передані російським дипломатам.

Liked the article?
Help us be even more cool!