ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС РФ назвало "дискримінацією" призупинення акредитації деяких російських ЗМІ

18.02.2015, 14:20

Міністерство закордонних справ РФ назвало рішення Верховної Ради України стосовно тимчасового зупинення акредитації журналістів деяких російських ЗМІ “відверто дискримінаційним”. Про це йдеться у заяві МЗС Росії, повідомляє BBС.

Як зазначили в МЗС РФ, це рішення "є продовженням політики по зачистці інформаційного простору країни, в якій немає місця альтернативних точок зору".

Українська сторона зі свого боку пояснила своє рішення тим, що “виникла нагальна необхідність ухвалення рішення про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних представників деяких телеканалів Російської Федерації, які ведуть інформаційну війну проти України, що в силу дії статті 7 Закону України "Про основи національної безпеки України", становить загрозу інформаційній безпеці держави та вжиття додаткових заходів, спрямованих на протидію інформаційній війні”, пише Телекритика.

Як повідомляв ІМІ, 17 лютого голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав постанову про тимчасове призупинення акредитації журналістів і технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України.

12 лютого Верховна Рада тимчасово, до прийняття рішення про завершення антитерористичної операції, призупинила акредитацію журналістів та представників (продюсерів, операторів, технічних працівників) деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України.

Так, Служба безпеки України має терміново визначити перелік засобів масової інформації РФ, для працівників яких необхідно призупинити акредитацію при органах державної влади України.

Наприкінці грудня 2014 року журналісти провідних національних ЗМІ звернулися до голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з проханням переглянути порядок акредитації для російських медіа, які працюють у парламенті.

Liked the article?
Help us be even more cool!