ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Миколаївська філія НСТУ заявила про загрозу зупинення

07.05.2018, 12:04
Фото - stv.detector.media

Колектив Миколаївської регіональної дирекції звернувся до голови правління ПАТ “НСТУ” Зураба Аласанії та виконавчого директора Олександра Лієва з відкритим листом, у якому звинувачує попереднього керівника Ярослава Індикова (ще був генеральним директором Миколаївської ОДТРК, а згодом директором виконавчим Миколаївської філії) в тому, що він здійснив оборудку, внаслідок якої значна частина студійного обладнання, техніки та декорацій, якими користувалися з 2015 року, не належать філії. Лист оприлюднила на своїй сторінці у Facebook продюсера філії Анастасія Тімановська, повідомляє “Суспільне. Детектор медіа”.

“Це майно, як повідомляв нам наш керівник у 2015-16 роках, було придбане за спонсорські кошти, які ми відпрацьовували всім колективом (запрошуючи спонсорів до студії, знімаючи про них та їх підприємства сюжети та програми). Ми були впевнені, що таким чином допомагаємо нашому підприємству покращувати матеріально-технічну базу… Тому для більшості колективу телерадіокомпанії стало шоком повідомлення про те, що зароблене нами нам не належить”, – йдеться у відкритому листі.

Також колектив зазначає, що, згідно з “сумнівними договорами позички”, філія має повернути все обладнання, що було надане в оренду, до 7 травня 2018 року. “Таким чином, ми з великим розчаруванням констатуємо той факт, що суспільне мовлення на Миколаївщині знаходиться під загрозою та незабаром може зупинитися”, – заявляє колектив філії.

У коментарі на своїй сторінці у Фейсбуці Анастасія Тімановська зазначила, що 19 лютого 2018 року вона розпочала свої службові обов’язки в якості продюсера філії ПАТ “НСТУ” “Миколаївська регіональна дирекція”.

“Я розуміла, що роботи буде багато, адже шлях реформування від державної телерадіокомпанії до регіонального суспільного мовника буде тернистим. Але я не очікувала, що велика кількість обладнання телерадіокомпанії не є її власністю, а знаходиться в оренді. Основні орендодавці забалансового майна філії: Миколаївська облдержадміністрація, ДП “Укркосмос” та ФОП “Лібкінд”. Договори позички з ФОП “Лібкінд” на загальну суму понад 650 000 грн були укладені попереднім керівником ТРК “Миколаїв” Ярославом Індиковим. Ці договори викликають багато запитань, через те, що в актах прийому-передачі ВІДСУТНІ СЕРІЙНІ НОМЕРИ технічного обладнання”, - написала вона.

За її словами, все майно, перелічене в договорах з Миколаївською облдержадміністрацією, має серійні номери, а термін дії договорів позички з ФОП “Лібкінд” закінчився 30 листопада 2017 року.

“На даний момент громадянин Лібкінд В.І. відмовився подовжувати безоплатну позичку та наполягає на поверненні майна у строк до 07 травня 2018 року! У разі вилучення цього обладнання з виробничого процесу філії - суспільне регіональне мовлення на Миколаївщині може зупинитися!” - написала вона.

Також продюсер філії додала посилання, за яким можна побачити, як екс-директор ТРК “Миколаїв” Ярослав Індиков, презентує нову студію ТНМ (“Телевізійні новини Миколаївщини”).

https://drive.google.com/file/d/1bFi4fe5o-bH0CN0JB6Wn5Fycd5zf_ElZ/view?usp=sharing

https://inshe.tv/video/2015-11-14/68129/

На прохання видання прокоментувати звинувачення на його адресу, Ярослав Індиков через дружину переказав, що вже все прокоментував під постом у Анастасії Тімановської.

“Право, не хотелось ввязываться в весь этот тяжёлый бред, в котором, например, понятие “Договір позички” заменено “арендой”, что сразу предполагает какие-то схемы и как бы выводит за скобки тот факт, что студия пользовалась всем этим имуществом бесплатно и, мало того, несмотря на полугодичную задержку с возвратом не принадлежащего ей оборудования, не заплатила ни копейки пени, хоть это и предусмотрено договором. Да и остальных перлов там хватает, так что не вижу смысла ввязываться в обсуждение того, что и без меня понятно любому здравомыслящему человеку. Попробую только прояснить один-единственный нюанс, возможно, не очевидный для тех, кто не знаком с тонкостями бухгалтерского учёта. Так вот. Каждый квартал господину Аласании, руководящему компанией с 2015 года, на стол ложился отчёт, в котором подробно перечислялись все материальные средства, находящиеся как на балансе студии, так и за балансом. При этом, разумеется, чётко указывалось, что кому принадлежит и на каких основаниях компания этим имуществом пользуется. Помимо этого, тому же господину Аласании неоднократно писались письма с просьбой посодействовать в обновлении безнадёжно устаревшей материальной базы. Ответ был неизменно в духе: “Денег нет, но вы держитесь”, - написав Індиков.

У правлінні ПАТ “НСТУ” зазначили, що роблять все можливе, щоб виробничий процес на Миколаївській філії не зупинився.

Liked the article?
Help us be even more cool!