ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС зобов’язало міліціонерів передплатити відомчу газету «Іменем закону»

27.11.2012, 23:30

Керівництво МВС зобов'язало співробітників міліції передплачувати від одного до трьох примірників міліцейської газети «Іменем закону». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Геннадій Москаль, оприлюднивши копії доповідної головного редактора газети Олександра Іващенка та доручення першого заступника міністра Сергія Черниха начальникам УВС на місцях організувати передплату.

У доповідній записці Олександр Іващенко вказує на необхідність забезпечити наявність тижневика в кожному підрозділі, у кожного працівника міліції. 6 листопада перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Черних завізував це доручення керівникам структурних підрозділів МВС, начальникам УВС на місцях, на залізничному транспорті, ректорам вищих навчальних закладів системи МВС.

Річна передплатна ціна на газету «Іменем закону» і додаток до неї, газету «Моменти», через відділення «Укрпошти» становитиме 130 грн 68 коп. (40 випусків «Іменем закону» і 12 випусків «Моментів»). Для киян за умови передплати газети в редакції і самовивезення її з редакції передплата на рік становитиме 114 грн 24 коп., тобто на 15% нижче ціни передплати через «Укрпошту».

У додатку до доповідної вказано рекомендовані обсяги передплати серед працівників МВС - 100 тис. примірників, а також «додатково для іміджевого розповсюдження» - 150 тис. примірників. При цьому навчальні заклади мають безкоштовно забезпечити газетою ветеранів та «підшефних». Таким чином, прогнозований загальний тираж на 2013 рік - 250 тис. примірників.

При цьому поточний наклад «Іменем закону» - 126 тис. примірників, уточнив «Телекритиці» Олександр Іващенко. Загалом у лавах міліції, за його оцінкою, працює понад 200 тисяч осіб.

«Замість того, аби якось мотивувати співробітників, керівництво МВС вдалося до їх прямого рекету. Чи не кожного міліціонера примушують підписувати від 1 до 3 екземплярів нікому не потрібної міліцейської агітки "Іменем закону". Тобто люди, які і так отримують від 1800 до 2600 гривень, мусять ще годувати штат міліцейських (!) журналістів. Ну в якій країні хтось бачив подібний маразм?», - прокоментував доручення МВС Геннадій Москаль.

Однак традиція проводити передплату серед особового складу завжди існувала в більшості відомств, тим паче, у міліції, наголосив у коментарі «Телекритиці» головний редактор «Іменем закону» Олександр Іващенко. «У нашому редакційному архіві є документи, майже ідентичні тим, що з'явилися в інтернеті, але за підписом пана Луценка, заступником якого був пан Москаль. Чомусь тоді його це не дратувало і не викликало в нього таких негативних емоцій», - зауважив він.

Головний редактор говорить, що відомче видання виконує низку важливих функцій, які «пан Москаль, як і пан Луценко, прекрасно розуміли». По-перше, газета повідомляє «тепле слово для правоохоронців і про них» і згадує не лише тих, хто переступив закон (хоча регулярно пише й про таких), а й тих, хто здійснив героїчні вчинки, ризикуючи життям або віддаючи життя. По-друге, доводить до особового складу рішення й основні напрямки, які задає керівництво МВС. По-третє, поширює «передовий досвід найкращих підрозділів». По-четверте, здійснює юридичний лікнеп (наприклад «Іменем закону» друкувала коментарі та роз'яснення до нового Кримінального процесуального кодексу).

Іващенко припускає, що критика Москаля на адресу газети «Іменем закону» зумовлена особистою образою, оскільки сам Іващенко неодноразово виступав на сторінках газети проти «безпідставних нападок пана Москаля на міліцію».

Liked the article?
Help us be even more cool!