ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мовники вимагають не віддавати частоти регіонального ТБ для загальнонаціональних каналів

22.06.2018, 16:25
Незалежна асоціація телерадіомовників заявила про "неприпустимість подальшого використання частотного ресурсу, передбаченого для регіонального телебачення, для загальнонаціонального мовлення". Про це йдеться у заяві, яка надійшла у редакцію Громадського. "У зв’язку з наближенням розгляду питання щодо продовження ліцензій на мовлення на каналі мовлення багатоканальної телемережі МХ-5 ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "Лідер ТВ" і ТОВ "ТВ Вибір", які працюють під логотипом "112 Україна", хочемо привернути увагу української та міжнародної медіаспільноти, державних та громадських організацій", – зазначають у заяві. Асоціація заявила, зокрема, і про наступні вимоги:
  1. Від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення неухильно дотримуватись чинного законодавства під час розгляду питання продовження ліцензій ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "Лідер ТВ" і ТОВ "ТВ Вибір" та застосовувати до всіх мовників рівні підходи. В найкоротші терміни забезпечити можливість використання ресурсу МХ-5 для регіонального мовлення. У випадку вивільнення цих частот невідкладно провести конкурс на їх використання серед діючих регіональних мовників.
  2. Від народних депутатів, представників державних органів, медіа-організацій та журналістських об’єднань не вдаватися до популістичних та маніпулятивних заяв, у яких неіснуючим порушенням свободи слова намагаються виправдати та прикрити порушення закону та прав і законних інтересів інших мовних організацій.
Liked the article?
Help us be even more cool!