ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Московський суд відхилив скаргу на продовження арешту Сущенка

15.05.2018, 16:03
Фото - ukrinform

15 травня Московський міський суд (РФ) відхилив скаргу захисту на продовження арешту незаконно затриманого українського журналіста Романа Сущенка. Про це Укрінформу повідомив громадський захисник Сущенка Марк Фейгін.

“Скарга на останнє продовження арешту Сущенка відхилена, на суд Романа не привезли, засідання проходило по відеозв'язку. Ще засідання зробили вперше відкритим”, – розповів він.

Як повідомляв ІМІ, 27 березня Московський міський суд (Росія), у перший день попередніх слухань у справі незаконно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, продовжив журналісту арешт на півроку – до 16 вересня.

23 квітня у Московському міському суді відбулося судове засідання у справі Романа Сущенка, під час якого сторона обвинувачення закінчила подання доказів. Адвокат журналіста Марк Фейгін мав розпочати подання доказів 25 травня.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!