ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Моніторингова місія ООН закликає ефективно розслідувати напади на Комарова та Макарюка

11.06.2019, 16:00
Фото - facebook.com / UNHumanRightsUkraine

Моніторингова місія ООН з прав людини засудила напади на журналіста Вадима Комарова в Черкасах та оператора служби телевізійних новин “Вісті” Вадима Макарюка в Харкові. Про це повідомляється на сторінці місії у фейсбуці.

“Засуджуємо жорстокі напади на співробітників медіа в Україні. Журналіст Вадим Комаров, на якого в травні напали в Черкасах, знаходиться в комі. Минулого тижня, 7 червня, здійснено насильницький напад на оператора Вадима Макарюка в Харкові. Ми закликаємо правоохоронні органи до вчасного та ефективного розслідування. Безкарність за насильство є неприйнятною”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 4 травня в Черкасах побили місцевого журналіста і відеоблогера Вадима Комарова. З тяжкими тілесними ушкодженнями потерпілого було доставлено до лікарні. Журналіст у важкому стані перебуває в реанімації.

Поліція спочатку відкрила за цим фактом кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 (“Умисне тяжке тілесне ушкодження”) Кримінального кодексу України.

Згодом слідчі перекваліфікували кримінальне провадження за статтями 15 та 115 Кримінального кодексу України (“Замах на умисне вбивство”).

Вадим Макарюк постраждав під час конфлікту 7 червня на території торговельного центру “Барабашово”. Він у тяжкому стані в лікарні.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (“Погроза або насильство щодо журналіста”), ч. 1. ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) та ч. 2 ст. 187 (“Розбій”) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!