ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мін'юст запрошує журналістів і громадських активістів допомогти в люстрації чиновників

25.09.2014, 14:24

Міністерство юстиції запросить громадських активістів та журналістів до співпраці з громадською радою, яка люструватиме чиновників. Про це під час брифінгу сказав міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє УНН.

“З першого дня дії закону Міністерство юстиції України як той орган, який буде координувати процеси люстрації, звернеться до громадських активістів та журналістів для негайного формування громадської ради, яка згідно з законом буде контролюючим органом з боку суспільства по проведенню прозорої та повномасштабної люстрації всіх державних службовців”, - сказав Петренко.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада з другої спроби підтримала в другому читанні Закон "Про очищення влади". За відповідне рішення проголосував 231 народний депутат.

Закон визначає правові та організаційні засади проведення процедури очищення влади від осіб, визначених цим Законом, з метою утвердження в суспільстві верховенства права, законності, підвищення ефективності боротьби з корупцією.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що під дію закону про люстрацію потрапляє 1 млн різного роду чиновників.

Водночас, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, після того, як підписав закон “Про очищення влади” звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням сьогодні, 25 вересня, поставити підпис під цим документом.

Liked the article?
Help us be even more cool!