ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мін'юст Росії збирається покарати ЗМІ - "іноземних агентів"

25.05.2018, 13:01

Міністерство юстиції Росії має намір притягнути до відповідальності низку ЗМІ, які в цій країні визнані іноземними агентами. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на російські інформагентства та прес-службу відомства.

“Міністерством юстиції Росії в рамках своєї компетенції будуть вжиті заходи правового реагування щодо притягнення засобів масової інформації, що виконують функції іноземного агента, до відповідальності за невиконання вимог чинного законодавства”, – зазначила прес-служба російського міністерства.

При цьому в Мін'юсті Росії не уточнили, які саме ЗМІ помічені в порушеннях і в який термін щодо них будуть вжиті відповідні заходи, зазначає ТАСС.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2017 року президент Росії Володимир Путін підписав закон, що дозволяє зараховувати до іноземних агентів зарубіжні ЗМІ.

5 грудня 2017 року Мін'юст Росії вніс до списку “іноземних агентів” Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, телеканал “Настоящее время”, татаро-башкирську службу Радіо Свобода (Azatliq Radiosi), Сибирь.Реалии, Idel.Реалії, “Фактографию”, Кавказ.Реалії, Крим.Реалії.

Корпорація Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода в заяві у зв'язку з ухваленням цього закону зазначила, що утримується від припущень, які саме конкретні заходи тепер може застосувати щодо іноземних ЗМІ влада Росії і як ці заходи торкнуться медіаорганізацій.

Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода зазначає, що завданням корпорації є надання чесної і об'єктивної інформації для аудиторії в різних країнах світу, у тому числі в Росії. “Ми продовжуватимемо нашу журналістську роботу”, – йдеться в заяві.

Liked the article?
Help us be even more cool!