ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінінформполітики подало до уряду проект акту про погашення боргів НСТУ

25.09.2018, 14:29
Фото - dw.com

Міністерство інформаційної політики вже подало на розгляд Кабінету Міністрів проект нормативного акту про погашення боргів Національної суспільної телерадіокомпанії України (телеканал "UA:Перший"). Про це повідомив державний секретар міністерства Артем Біденко, інформує “Українська правда”.

“Уже досить давно ми розробили проект нормативного акту Кабінету Міністрів, який би вирішив проблему щодо фінансування Суспільного”, - сказав він.

За словами Біденка, його відомство розробило цей документ, щойно дізналося, що в НСТУ виникли борги і його можуть відімкнути.

Він розповів, що за процедурою цей документ зараз проходить погодження в інших органах влади.

“Ми буквально за кілька днів розробили такий проект і розіслали його на погодження відповідним установам – до Мінфіну, Мінекономіки тощо”, - зазначив Біденко.

Як пояснив держсекретар, документ передбачає цільове виділення коштів виключно на погашення боргу, а не просте збільшення фінансування телеканалу.

При цьому він зазначив, що його відомство неодноразово виступало за те, щоб давати НСТУ більше грошей.

Щодо термінів розгляду і ухвалення проекту постанови Біденко сказав: “Дуже складно (сказати – ред.), тому що це стара система… От сьогодні з'явилася ця топ-новина (про відключення UA:Першого – ред.), і не виключено, що, можливо, вже завтра на Кабміні питання буде розглянуто, а може, навпаки, це забере ще якийсь тиждень”.

За його словами, НСТУ знаходиться у відомстві Державного комітету телебачення і радіомовлення і саме він має піклуватися добробутом телеканалу, а Мінінформполітики вже приєдналося до вирішення проблеми, коли побачило, що "наближається катастрофа".

Як повідомляв ІМІ, 25 вересня Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) через борги відключив аналогове мовлення каналу “UA:Перший” по всій Україні.

18 червня Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) призупинив аналогову трансляцію телеканалу “UA:Перший” у дев’яти містах через несплату за трансляції з боку НСТУ. Зокрема, трансляцію припинено в містах Білопілля, Вінниця, Дніпро, Ізюм, Київ, Ковель, Одеса, Тернопіль та Чернігів.

З 1 вересня 2018 року після відключення аналогового телевізійного мовлення всі регіональні телеканали філій Національної суспільної телерадіокомпанії України продовжили мовлення. За словами керівника департаменту з розвитку мереж НСТУ Дмитра Грузинського, низка філій Суспільного, які ділили свої частоти з іншими телеканалами, теж продовжили аналогове мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!