ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міжвідомча група зі свободи слова поговорила про запровадження єдиної всеукраїнської прес-карти

01.06.2012, 01:29

Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів розглянула на своєму засіданні питання щодо запровадження єдиної всеукраїнської прес-карти для журналістів, повідомляється на сайті глави держави.

«Вона (єдина прес-карта) не просто на часі - вона «допоможе життю» всіх прес-служб, журналістів та, сподіваюся, правоохоронних органів у цьому контексті», - зазначила прес-секретар президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи Дарія Чепак.

Вона також запропонувала обговорити проблемні питання, які є в темі запровадження єдиної прес-карти, на засіданні окремої робочої групи в рамках Міжвідомчої робочої групи.

Виконавчий секретар Незалежної медіа-профспілки України Сергій Гузь, у свою чергу, зазначив, що ідею запровадження єдиної національної прес-карти в Україні також підтримує Міжнародна федерація журналістів.

Проблемним питанням, додав Гузь, нині є визначення тих організацій, які отримають право видавати такі посвідчення. «Важливо напрацювати механізми контролю видачі єдиної прес-карти, щоб вона не потрапляла в руки нежурналістів», - сказав Гузь, звернувши також увагу на важливість дотримання власниками прес-карт професійних стандартів.

Ідею введення єдиної прес-карти підтримав також заступник Генерального прокурора Віктор Занфіров.

Liked the article?
Help us be even more cool!