ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Ми вже подзвонили Леоніду Даниловичу, він привітав нас із вердиктом Печерського суду", - адвокат

14.12.2011, 02:44
Захист Леоніда Кучми навіть не допускав, що Печерський райсуд Києва може відмовити в задоволенні скарги на порушення кримінальної справи проти екс-президента.

Так, адвокат Віктор Петруненко заявив газеті "Сегодня", що й не очікував іншого рішення, як визнання незаконною і скасування постанови Генпрокуратури про порушення справи про причетність Кучми до вбивства Георгія Гонгадзе.

"Ми вже подзвонили Леоніду Даниловичу, він привітав нас із вердиктом Печерського суду", - заявив адвокат Кучми.

На запитання, чи будуть святкувати в середу такий сприятливий для них результат справи, Петруненко відповів заперечно, пославшись на те, що їхні відносини з екс-президентом суто ділові.

Представник Лесі Гонгадзе Андрій Федур заявив, що йому практично з самого початку було зрозуміло, куди рухається суд.

Однак він додав: у суді було допущено стільки процесуальних порушень, що це викликає сумніви в тому, що в Україні є справжнє правосуддя для будь-якої людини.

А представник потерпілого Олексія Подольського Олександр Єльяшкевич прогнозує подальший розвиток подій у Європейському суді з прав людини або в судах інших країн.

Він порадив Кучмі не розслаблятися, бо "записи Мельниченка, які Печерський суд не визнав доказами в справі Кучми, не єдині, які можуть зіграти проти екс-президента України".

За словами Єльяшкевича, крім Кучми, в орбіту судового розгляду, очевидно, будуть залучені й члени його родини. Що саме мав на увазі Єльяшкевич, він не пояснив (але видання вважає, що йдеться про зятя екс-президента Віктора Пінчука).

Як відомо, вранці 14 грудня Печерський районний суд Києва скасував постанову ГПУ про порушення кримінальної справи проти Кучми, якого обвинувачували в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Це рішення може бути оскаржене протягом 7 днів.

Представник удови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявила, що буде оскаржувати його.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!