ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мешканку Луганщини судитимуть за публічні антиукраїнські заклики в “Вконтакте”

12.10.2018, 10:38

Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт щодо мешканки Сєвєродонецька за публічні антиукраїнські заклики в соцмережі. Про це повідомляється на сайті прокуратури Луганської області.

Мешканці Луганщини інкримінують кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

“Розслідуванням встановлено, що протягом 2014-2015 років мешканка Сєвєродонецька брала активну участь в антиукраїнських групах в соціальній мережі “Вконтакте”, у яких поширювала інформацію із закликами до зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, шляхом визнання терористичної організації “ЛНР” незалежною республікою та приєднання частини території України до складу Російської Федерації”, - повідомляє прокуратура.

Проведені експертизи підтвердили, що наведені заклики є публічними, оскільки користувачка поширювала їх у соцмережі “Вконтакте”, яка доступна широкому колу користувачів, і є відкритим зверненням до невизначеного, але значного кола осіб, у яких висловлюються ідеї, спрямовані на схилення населення до певних дій.

Як зазначає прокуратура, під час досудового розслідування жінка повністю визнала свою провину в умисному поширенні “сепаратистських” матеріалів, щиро розкаялася та активно співпрацювала зі слідством. Враховуючи це, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті.

Санкція ч. 1 ст. 110 передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років з конфіскацією майна або без такої.

Liked the article?
Help us be even more cool!