ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мельниченко просить Генпрокуратуру порушити справи проти Кучми і Ющенка

18.08.2011, 01:24
Колишній майор Держохорони Микола Мельниченко направив Генпрокурору заяву з вимогою порушити кримінальну справу одразу проти двох колишніх президентів України – Леоніда Кучми та Віктора Ющенка. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на персональний сайт Мельниченка.
Йдеться про нібито записану екс-майором бесіду другого президента Кучми з екс-головою Нацбанку Ющенком 25 серпня 1999 року, напередодні чергових президентських виборів.
На цих плівках Леонід Кучма нібито вмовляв Віктора Ющенка піти на емісію грошей і випустити в обіг 1 мільярд гривень, без яких Кучмі неможливо буде перемогти на виборах. Віктор Ющенко нібито не хотів йти на це, розуміючи наслідки інфляції, але Кучма його вмовив, пообіцявши посаду прем’єр-міністра.
У зв’язку з цим Мельниченко просить порушити проти Кучми та Ющенка справу. При цьому він додає до заяви диск з відповідним записом зі своїх плівок. Крім того, екс-майор очікує, що Генпрокуратура призначить перевірку силами Контрольно-ревізійного управління: чи була емісія, якого розміру і який унаслідок цього було завдано збиток.
 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!