ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівські журналісти просять прокуратуру перевірити всі факти тиску на місцеві ЗМІ

31.01.2013, 01:20

Львівська обласна організація Національної спілки журналістів України просить органи прокуратури терміново перевірити усі факти незаконного втручання у діяльність ЗМІ та журналістів у Львівській області й поінформувати громадськість про результати цієї перевірки. Про це йдеться у заяві спілки щодо недопущення тиску на ЗМІ та журналістів.

"Останнім часом в Україні, у тому числі й на Львівщині, почастішали випадки втручання правоохоронних органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у професійну діяльність журналістів та засобів масової інформації. Під приводом перевірки господарської діяльності окремі редакції газет та радіо зазнають тиску перевіряючих структур, робляться спроби втручання у редакційну політику, погрози та залякування.

Яскравим прикладом цього є нещодавня ситуація навколо газети «Експрес», радіо «ФМ-Галичина», недопуск журналіста «України молодої» в адміністративне приміщення Львівської обласної ради та облдержадміністрації.

Нагадуємо, що відповідно до статті 17 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» «відповідальність за скоєння злочину проти журналіста у зв'язку з виконанням ним професійних обов'язків або перешкоджання його службовій діяльності прирівнюється до відповідальності за скоєння таких же дій проти працівника правоохоронного органу».

Лише гарантування діяльності вільних і незалежних засобів масової інформації сприятиме побудові в Україні справжнього громадянського суспільства, реальної демократичної та правової держави", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 16 січня 2013 року на адресу радіостанції надійшов офіційний лист від ДПІ про позапланову перевірку радіостанції «FM Галичина», що входить в структуру медіахолдингу народного депутата Ярослава Дубневича. Керівництво радіостанції заявило, що податківці, незважаючи на те, що в наказі йдеться про перевірку взаєморозрахунків радіостанції лише з одним підприємством, почали вимагати в ТОВ «ТРК Галичина» значно більшу за обсягом документацію та інформацію.

Радіостанція заявила, що вважає це тиском на редакцію та надала податківцям матеріали виключно у межах предмету перевірки.

6 січня 2013 року журналіст “Експресу” знайшов у своєму домашньому одязі автономний прослуховуючий пристрій.

Львівські новини

Liked the article?
Help us be even more cool!