ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівська ОДА погрожує ЗІКу судом, якщо канал не спростує інформацію про борги по зарплаті

01.02.2013, 01:04

Директор Департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Василь Мартиняк звернувся до генерального директора телеканалу «ЗІК» Омеляна Ощудляка з вимогою спростувати подану в ефірі 31 січня 2013 року некоректну інформацію щодо боргів із заробітної плати в області. У разі відмови спростувати вказану інформацію, у ОДА обіцяють звернутися до суду. Про це йдеться у зверненні, що поширила прес-служба ЛОДА, повідомляє Вголос.

Подаємо повністю текст звернення:


«Шановний пане Омеляне!

Учора, 30 січня, на телеканалі «ЗІК» в програмі «Огляд дня» була оприлюднена інформація щодо стану виплати заробітної плати у Львівській області. Зокрема, в сюжеті був поданий коментар голови Львівської обласної державної адміністрації М. Костюка щодо відсутності заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери області, який був зроблений 27 грудня 2012 року.

Одночасно був поданий, коментар заступника директора департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації І. Сороки щодо загальної суми боргів з виплати заробітної плати в області. Станом на 1 січня 2013 року такий борг становив 58,3 млн. грн.

Подальший коментар журналіста телеканалу «ЗІК» щодо незрозумілої ситуації із зростанням заборгованості із виплати заробітної плати в області від 0 до 58,3 млн. грн. спотворив суть інформації, що в свою чергу призвело до маніпулювання громадською думкою населення області. Адже заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери та загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в області – це кардинально різні речі і їхнє порівняння є категорично некоректним.

Вважаємо, що таке подання інформації телеканалом, який позиціонує себе як «канал чесних новин», є неприпустимим.

Повторно наголошуємо, що станом на 9 січня 2013 року заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області відсутня.

Зважаючи на усе викладене вище, вимагаємо негайного спростування поданої інформації в ефірі Вашого телеканалу.

У разі відмови спростувати вказану інформацію, залишаємо за собою право звернутися до суду». 

Liked the article?
Help us be even more cool!