ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвійці виявилися лише номінальними власниками Еx.UA

06.02.2012, 05:33
Латвійці  Юрій Пісковий і Валерій Вавилов, які вважаються  власниками файлообмінника Еx.UA, насправді є лише номінальними представниками невідомих осіб, найімовірніше з України.

Про це у своєму розслідуванні в Business New Europe  пише журналіст Грехем Стек (Graham Stack), яке цитують "Наші гроші".

У березні 201 року Юрій Пісковий повідомив виданню "Kyiv Post", що він є співвласником порталу.

Сумніви у  журналіста "Business New Europe"  стосовно цього твердження виникли після того, як він виявив, що Пісковий є тісно пов’язаний з латвійською структурою International Overseas Services (IOS).

Нагадаємо, що за допомогою саме цієї структури було створена компанія Highway Investment Processing, яка продала з $150-мільйонною маржею "Чорноморнафтогазу" морську бурову установку, відому як "вишка Бойка".

Номінальними власниками Highway Investment Processing були рижани Ерік Ванагельс та Стан Горін.

"Business New Europe" виявив, що  у 2010 році Пісковий відкрив офіс для київського представництва International Overseas Services (IOS), а також найняв туди персонал. Офіс був розташований поблизу Верховної Ради і Кабінету Міністрів. Офіс було закрито наступного, 2011 року, одразу після гучних корупційних скандалів, пов’язаних із закупівлею бурової установки.

У 2011 році Пісковий повідомив BNE, що він відкрив офіс IOS, зробивши послугу для свого товариша – менеджера IOS Арвіса Штайнберга, а відтак не має жодних подальших стосунків до латвійської фірми.

Разом із тим принаймні одна офшорна компанія-власник Еx.UA – Altercom Ltd (Денвер) -була створена однією із фірм IOS, а саме: панамською Cascado AG . Директорами цієї панамської фірми є відомі українцям Ерік Ванагельс і Стан Горін.

Пісковий не зміг прокоментувати BNE  такий дивний збіг фактів.

"Стосунки Піскового до IOS підживлюють підозру, що він є лише номінальним власником порталу. Багато хто вважає, що реальний власник знаходиться серед найбільших українських провайдерів або веб-хостерів. Це в принципі може пояснити, чому український сайт на відміну від закритих американських файлообмінників, почав працювати знову аж так швидко", – пише Грехем Стек.

 

 
Liked the article?
Help us be even more cool!