ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвійський телеканал звільнив співробітника за трансляцію для Russia Today

26.03.2019, 13:38
Фото - LETA

Латвійське громадське телебачення LTV звільнило співробітника Харійса Лавкінайтіса, який забезпечив телеміст між студією LTV і каналом Russia Today. Про це повідомив член правління LTV Іварс Прієде, повідомляє Delfi.

Питання трансляції 26 березня розглядала комісія Сейму з прав людини і суспільних справ.

Як розповів Прієде, пряму трансляцію забезпечили ще вісім співробітників телеканалу, однак за процес відповідав звільнений співробітник. За його словами, цей співробітник організував все одноосібно, про що інші відповідальні співробітники дізналися після трансляції.

Звільнений співробітник пропрацював на LTV більше 30 років, і його зарплата залежала від обсягу проданих послуг.

Голова комісії Сейму Артус Кайміньш зазначив, що відповідальність за подію лежить не тільки на звільненому співробітнику, але і на правлінні LTV і членах Національної ради з питань електронних ЗМІ. На його думку, ця ситуація не свідчить про добрі принципи управління, і саме за подібні порушення наприкінці 2018 року звільнили двох членів правління громадського телебачення.

Як нагадує видання, 14 березня в студії LTV була проведена пряма трансляція для телеканалу Russia Today. Під час трансляції колишній міністр закордонних справ Латвії Яніс Юрканс дав інтерв'ю, у якому критикував латвійську зовнішню політику, присутність НАТО в країнах Балтії і ставлення до етнічних меншин.

Як повідомляв ІМІ, 31 січня 2019 року Національна рада з питань електронних засобів масової інформації Латвії (NEPLP) на три місяці заборонила ретрансляцію програм російського телеканалу “Росія РТР” на території країни через антиукраїнські висловлювання.

Liked the article?
Help us be even more cool!