ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримська податкова не надала журналістам інформацію через відсутність підпису під електронним запитом

22.05.2012, 03:02
Державна податкова служба в АР Крим відмовилася надати інформацію інтернет-виданню «Аргументы недели - Крым» щодо позапланової податкової перевірки Чорноморської телерадіокомпанії та невиплату зарплати співробітникам каналу, повідомляється на сайті видання.
Кореспондент видання А. Андрієвська направила електронною поштою інформаційний запит на ім'я начальника Державної податкової служби в АРК Костянтина Циркуна з проханням надати інформацію про те, чи проводиться співробітниками податкової позапланова перевірка Чорноморської ТРК?; чи зверталися до податкових органів співробітники ЧТРК або інші особи за фактами затримок виплати зарплати та її невиплати, а також, чи будуть оприлюднені результати перевірки ЧТРК і де?.
Видання отримало відповідь на запит, підписаний заступником голови Державної податкової в АРК Олени Хотенко, в якій чиновниця зазначає, що запит розгляду не підлягає через те, що він оформлений з порушенням вимог.
“Направлений Вами запит оформлений з порушенням вимог, визначених пп.3 п.5 ст.19 Закону № 2939, а саме без підпису заявника. Враховуючи те, що запит оформлений з порушенням цих вимог, а саме без підпису заявника, інформаційний запит розгляду не підлягає”, - написано у відповіді.
Медіа-юрист Арсен Османов здивований таким трактуванням закону про доступ до публічної інформації. «Закон чітко вказує, в яких випадках інформаційний запит має бути підписаний. Тому мені не зрозуміла логіка тієї посадової особи, яка готувала відповідь на ваш запит. Як можна вимагати направити підпис в електронному запиті? Це взагалі нелогічно. Тим більше, якщо закон визначає, що це необхідно тільки у випадку з подачею запиту в письмовій формі. Тому, в даному випадку, відмова в наданні інформації є незаконною», - зазначив медіа-юрист.
Також Османов радить журналістам, які отримали незаконні відмови, написати скарги на ім'я начальника Державної податкової служби в АРК, який зобов'язаний стежити, у тому числі і за тим, як його підлеглі дотримуються вимог чинного законодавства.
Liked the article?
Help us be even more cool!