ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коцаба працював на російський НТВ і організовував провокаційні інтерв’ю - ухвала суду

10.02.2015, 11:19

Івано-Франківський блогер Руслан Коцаба, якого підозрюють у державній зраді, працював на замовлення російського телеканалу НТВ. Про це йдеться в ухвалі Івано-Франківського міського суду від 8 лютого, повідомляє Укрінформ.

“В період з 23 до 25 січня Коцаба, за обіцяну винагороду, отримав завдання від кореспондента російського телеканалу "НТВ" про збір та підготовку репортажів щодо протестних акцій з приводу мобілізації на території Івано-Франківської області, зокрема у селі Черемхів, Коломийського району”, - йдеться в ухвалі суду.

1 лютого, йдеться в ухвалі, Коцаба у селах Коршів та Черемхів намагався у присутності представника телеканалу держави-агресора отримати у місцевих жителів інтерв’ю провокаційного характеру, пов’язаного з мобілізаційною кампанією в Україні.

Відеозвернення Коцаби до Президента України “Я проти мобілізації” використовували в інформаційних програмах Росії "Время покажет" , "Первого каналу" і "Россия 1".

Також в ухвалі наголошується, що Коцаба мав намір найближчим часом виїхати на невизначений термін на територію так званих "ЛНР" та "ДНР", аби продовжити свою діяльність.

Як повідомляв ІМІ, 8 лютого Івано-Франківський міський суд на 60 днів залишив під вартою журналіста  Руслана Коцабу, якого СБУ звинувачує у державній зраді та перешкоджанні Збройним Силам України. Журналіста затримали у його квартирі після майже шестигодинного обшуку.

7 лютого Служба безпеки України затримала Руслана Коцабу. Йому інкримінують ч.1 статті 111 (державна зрада) та ч.1 статті 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) КК України.

17 січня Руслан Коцаба записав відеозвернення до Президента України, де він закликав українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, мотивуючи таку відмову тим, що в Україні не оголошений військовий стан. Так, Коцаба на відео заявив, що він краще відсидить у в'язниці, ніж буде мобілізований на схід країни.

Громадський активіст Івано-Франківська Тарас Дем'янів звернувся до СБУ із заявою про скоєння кримінального злочину згідно ст. 111 та 336 ККУ, звинувативши Руслана Коцабу в державній зраді та ухиленні від мобілізації.

Прес-секретар УСБУ в Івано-Франківської області Марія Римар пояснила ІМІ, що УСБУ в Івано-Франківській області за заявою громадянина порушила кримінальне провадження за ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Однак Руслан Коцаба, зауважила Римар, не має ніякого процесуального статуса у справі.

Liked the article?
Help us be even more cool!