ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова вважає санкції РФ проти Портникова безпідставними

06.12.2018, 10:35
Фото - Андрій Дубчак, Радіо Свобода

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики висловлює “глибоку стурбованість” через появу оглядача Радіо Свобода Віталія Портникова в санкційному списку Росії. Про це йдеться у зверненні комітету до міжнародних організацій щодо застосування так званих санкцій РФ проти Портникова, повідомляє Радіо Свобода.

“Єдиною причиною таких політичних переслідувань є журналістська позиція Віталія Портникова. Ось чому це спроба обмежити свободу слова, а також складова гібридної інформаційної війни Російської Федерації”, – заявили в комітеті Ради.

Комітет звертає на це увагу Організації Об’єднаних Націй, Ради Європи, Європейського союзу, Організації з безпеки і співробітництва в Європі, організацій Amnesty International, “Репортерів без кордонів”, “Міжнародної підтримки медіа”, Freedom House, Комітету захисту журналістів.

Комітет закликає міжнародне співтовариство застосувати нові санкції проти Росії.

У зверненні йдеться, що запроваджені Росією санкції “є безпідставними і не мають нічого спільного з міжнародним правом”.

"Наявність журналістів у "санкційному списку" демонструє, що ці дії РФ спрямовані не лише проти України, а й проти демократії та свободи слова", - йдеться у зверненні.

Віталій Портников з 1991 року співпрацює з Українською та Російською редакціями Радіо Свобода. Він назвав свою появу в санкційному списку “попередженням вбивць”.

22 жовтня президент Росії Володимир Путін підписав указ про запровадження економічних санкцій проти України. Тоді він доручив урядові підготувати перелік фізичних і юридичних осіб, на яких будуть поширюватися санкції, і визначити, в чому вони полягатимуть.

23 жовтня Дмитро Медвєдєв заявив, що санкції передбачатимуть блокування активів, заборону на виведення капіталів і постачання низки товарів, а також заборону на ввіз до Росії певних товарів українського походження.

Загалом під санкції потрапили 322 громадян України і 68 українських підприємств.

Liked the article?
Help us be even more cool!