ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова відхилив законопроект про криміналізацію наклепу

06.12.2018, 10:12
Фото - rbc.ua

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики одноголосно ухвалив рішення відхилити законопроект №9306 щодо встановлення кримінальної відповідальності за наклеп. Таке рішення комітет ухвалив 5 грудня на черговому засіданні, повідомляє “Детектор медіа”.

Члени комітету одноголосно вирішили скерувати профільному комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності висновок в частині, яка стосується предмета відання комітету свободи слова, з пропозицією рекомендувати парламенту відхилити законопроект №9306 про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп.

Як повідомляв ІМІ, 20 листопада три народні депутати від партії “Блок Петра Порошенка” зареєстрували в парламенті законопроект №9306 “Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп”.

Законопроектом пропонують Верховній Раді ввести кримінальну відповідальність за наклеп з обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі до трьох років.

У пояснювальній записці до законопроекту його автори обґрунтовують ухвалення документа тим, що журналісти досить часто публікують і поширюють інформацію, яка не відповідає дійсності. Одним з останніх випадків поширення інформації, яку автори законопроекту вважають неправдивою, є “випадок зі звинуваченнями, що лунають з боку деяких засобів масової інформації на адресу народного депутата України щодо причетності до вчинення особливо тяжкого злочину (напад на громадську активістку К. Гандзюк)”.

У справі замаху на херсонську активістку Катерину Гандзюк ЗМІ згадували ім'я одного зі співавторів цього законопроекту - Миколи Паламарчука, оскільки до 6 листопада його помічником був Ігор Павловський, арештований 12 листопада за підозрою в причетності до замаху на Катерину Гандзюк.

Liked the article?
Help us be even more cool!