ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова не знайшов підстав позбавляти акредитації журналіста "1+1"

06.02.2019, 17:14
Фото - rbc.ua

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики не бачить підстав позбавляти акредитації при парламенті журналіста програми “Гроші” каналу “1+1” Ігоря Колтунова.

Про це 6 лютого повідомила голова комітету Вікторія Сюмар після розгляду на засіданні питання про звернення народного депутата Олега Барни щодо позбавлення акредитації при парламенті журналіста програми “Гроші” каналу “1+1” Ігоря Колтунова та Сергія Савінцева з інформаційної агенції “Кий-інфо” та SPI, повідомляє “Детектор медіа”.

Під час засідання нардеп Барна сказав, що телеканал “1+1” “дискредитує і оббріхує” його та не надає можливості відповісти.

Журналіст Колтунов спростував ці звинувачення і зазначив, що розглядає звернення нардепа як політичний тиск.

Член комітету Олександр Сочка порадив Барні подавати до суду. Він зазначив, що якщо буде рішення про те, що журналіст повівся не як журналіст, тоді питання про позбавлення акредитації буде розглядатися на Комітеті.

“Комітет свободи слова не бачить підстав позбавляти акредитації Колтунова і закликає колег по парламенту поводитися етично”, – сказала голова комітету Вікторія Сюмар.

Питання щодо журналіста Сергія Савінцева не розглядалося, тому що наразі він не працює в “Кий-інфо” та SPI і  втратив акредитацію.

Як повідомляв ІМІ, 2 жовтня 2018 року народний депутат від фракції “Блок Петра Порошенка” Олег Барна обматюкав журналіста програми “Гроші” каналу “1+1” Ігоря Колтунова після запитання, чому він тричі кнопкодавив під час голосування в парламенті.

3 жовтня 2018 року свою поведінку Барна пояснив тим, що таким чином переадресував свою лайку власнику медіахолдингу “1+1 медіа” Ігорю Коломойському.

3 жовтня 2018 року голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар вибачилася за нардепа від БПП Олега Барну.

5 жовтня журналіст Ігор Колтунов зареєстрував у парламентській канцелярії листа-звернення до голови фракції БПП Артура Герасимова з приводу поведінки члена фракції Олега Барни. У листі представники медіагрупи вимагають виключення Барни з фракції.

5 листопада народний депутат від БПП Олег Барна звернувся до  голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар з проханням рекомендувати прес-службі апарату ВР припинити акредитацію у Верховній Раді України журналіста програми “Гроші” телеканалу “1+1” Ігоря Колтунова.

Телеканал “1+1” повідомив, що вважає абсурдним звернення народного депутата від БПП Олега Барни щодо позбавлення акредитації в парламенті журналіста програми “Гроші” Ігоря Колтунова.

Liked the article?
Help us be even more cool!