ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова створить групу, яка реагуватиме на порушення прав журналістів у регіонах

01.08.2012, 22:25

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації планує створити мобільну групу реагування на порушення прав журналістів у регіонах. Про це 1 серпня повідомив голова комітету Юрій Стець на круглому столі «Діяльність засобів масової інформації під час виборчої кампанії» у Києві, повідомляє “Телекритика”.

«Ми домовилися з представниками політичних опозиційних сил, що зробимо мобільну групу по Україні з депутатів, представників апарату комітету. Україну розіб'ємо на чотири частини і оперативно виїжджатимемо на місця. Це хоча б якась можливість захистити журналістів, які об'єктивно висвітлюють вибори. Участь у групах буде абсолютно добровільна. Але для більшого захисту треба цілий комплекс заходів, в першу чергу об'єднання самих журналістів і підтримка ними один одного», - сказав Стець.

Стець також зазначив, що комітет за останній рік розглянув близько 20 питань перешкоджання діяльності журналістів. За часи незалежності, зауважив він, ще не було так багато випадків порушень прав журналістів, як зараз. При цьому Стець пригадав останні приклади - кримінальні справи стосовно LB.ua, каналу ТВі і напад охорони делегата з'їзду Партії регіонів на журналіста Мустафу Найєма. «Вперше за роки незалежності ми побачили, що журналістів не пускають на їхні робочі місця», - сказав він, коментуючи інцидент з Найємом.

Водночас народний депутат Андрій Шевченко звернув увагу учасників круглого столу на тривожну новину для українських журналістів у поки що не підписаному законі про засади державної мовної політики. «Там є норма в перехідних положеннях, яка зобов'язує українські телерадіокомпанії у тримісячний термін переоформити свої ліцензії на мовлення. Ми розуміємо, з якою Національною радою з питань телебачення і радіомовлення ми зараз маємо місце. Вона недоукомплектована, повністю контролюється президентом і кількома олігархами, наближеними до нього. Я не бачу в Україні жодної людини, яка б могла гарантувати, що телерадіоорганізації зможуть у тримісячний термін переоформити свої ліцензії на мовлення», - сказав Шевченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!