ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коаліція "За вільний Інтернет" закликає відкликати законопроект про криміналізацію наклепу

21.11.2018, 15:15
Фото - facebook.com/FreeNetUkraine

Коаліція “За вільний Інтернет” вважає зареєстрований 20 листопада законопроект №9306 про криміналізацію наклепу виключно засобом тиску на журналістів та закликає ініціаторів відкликати його. Про це повідомляється на сторінці коаліції у Facebook.

“На думку Коаліції, подібні законопроекти слугують виключно засобом тиску на журналістів і медіа та можуть створити серйозний “охолоджувальний ефект” для висвітлення корупції, владних зловживань та інших критичних публікацій на суспільно значущі теми. На цьому неодноразово наголошували ключові міжнародні організації – Комітет ООН з прав людини, Рада Європи та ОБСЄ”, – йдеться в повідомленні.

У коаліції вважають, що особливо небезпечною ця ініціатива може бути для забезпечення виборцям можливості зробити поінформований та усвідомлений вибір під час кампаній 2019 року.

Також коаліція нагадала, що наклеп був вилучений із переліку злочинів ще у 2001 році як зобов'язання України перед Радою Європи. “З того часу депутати різних скликань неодноразово намагалися повернути кримінальну відповідальність за поширення “неправдивих відомостей” переважно для того, щоб захищатися від критики в ЗМІ. Однією із нещодавніх спроб був законопроект депутата Євгенія Мураєва у 2016 році”, – йдеться в повідомленні.

Коаліція закликає ініціаторів відкликати законопроект та не порушувати міжнародних зобов'язань України у сфері прав людини.

Як повідомляв ІМІ, 20 листопада три народні депутати від партії “Блок Петра Порошенка” зареєстрували в парламенті законопроект №9306 “Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп”.

Liked the article?
Help us be even more cool!