ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кінцевий власник газети «Вести» заховався на Кіпрі

31.10.2014, 14:51

У видавця газети «Вести» - ТОВ «Інновація і рішення» - змінився власник. Замість Андрія Кошевого ним стала кіпрська компанія IG Media Ltd («АйДжи Медіа Лтд») з міста Нікосія. А розмір статутного фонду компанії збільшився з 19 млн до 40 млн грн. Відповідні дані містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, повідомляє “Телекритика”.

Зв'язатися з головним редактором газети «Вести» Ігорем Гужвою та отримати його коментар щодо появи кіпрської компанії в структурі власності газети «Вести» виданню не вдалося.

Як нагадує видання, ТОВ «Інновація і рішення» стало засновником і видавцем газети «Вести» з 1 серпня замість ТОВ «Вісті мас-медіа». «Це процеси, пов'язані з оптимізацією нашого внутрішнього корпоративного управління. Власник залишився попередній - це я. І, власне, інших змін не відбулося», - сказав «Телекритиці» Ігор Гужва, коментуючи зміни.

У відкритих джерелах в інтернеті людина на ім'я Кошевой Андрій Костянтинович, який був попереднім власником ТОВ «Інновація і рішення», фігурує як перший заступник голови правління ПАТ «Вінницягаз» (2007-2010), перший заступник директора державного підприємства «Дельта-лоцман» (2011), член правління ПАТ «Вінницягаз» (2013).

Раніше «Дуся» писала про те, що в липні всіх співробітників газети «Вести» звільнили й одразу переоформили працювати в іншу компанію. Тоді Ігор Гужва відмовився коментувати суть цих змін.

За даними Єдиного державного реєстру, попередній видавець газети «Вести» - ТОВ «Вісті мас-медіа» - як і раніше, належить ТОВ «Мультімедіа інвест груп», а ця компанія належить Ігорю Гужві та (дуже незначна частка) Оксані Гонті.

ТОВ «Мультімедіа інвест груп» є також власником ТОВ «Медіа-репортер», яке є засновником і видавцем журналу «Вести. Репортер».

Нагадаємо, 22 травня податкова міліція арештувала рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа» (газета «Вести») та його гендиректора Ігоря Гужви. Холдинг «Мультимедіа інвест груп», до якого входить газета, заявив про тиск з боку влади.

Міністерство доходів і зборів України повідомило, що, починаючи із квітня, податкова міліція розслідує причетність ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до незаконної конвертаційної діяльності окремих фінансових установ України. «Зокрема, встановлено, що рядом підприємств, у тому числі ТОВ "Торггазстрим ЛТД" (м.Сімферополь), протиправна діяльність якого на сьогодні є предметом перевірки правоохоронних органів, було перераховано 93,6 мільйона гривень на адресу Сумського приватного підприємства. Повідомляємо, що це підприємство впродовж тривалого часу декларує відсутність господарської діяльності. У подальшому вказані грошові кошти перераховано ТОВ "Вісті Мас-Медіа"», - йдеться в повідомленні. Тому 22 травня у приміщеннях ТОВ «Вісті Мас-Медіа» було проведено санкціонований обшук.

20 серпня Державна фіскальна служба України (колишнє Міністерство доходів і зборів України) повідомила, що Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Сумській області досі провадиться досудове слідство у кримінальному провадженні за фактом легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

11 вересня в редакції газети «Вести» провели обшук та вилучили сервери сайту vesti.ua представники Служби безпеки України. Як повідомили в СБУ, ці процесуальні дії були проведені в межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!