ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіберполіція викрила хакерів, що здійснювали DDoS-атаки на інтернет-ресурси

18.01.2019, 11:04
Фото - cyberpolice.gov.ua

Працівники Донецького управління Департаменту кіберполіції викрили двох мешканців Маріуполя у здійсненні DDoS-атак на ряд регіональних інформресурсів. Про це повідомляється на сайті Кіберполіції.

Серед таких ресурсів, один з відомих новинних сайтів міста Маріуполь та декілька державних закладів освіти.

“Таким чином зловмисники намагалися поквитатися із своїми конкурентами та перевірити сайти на витривалість. Наразі молодикам загрожує до шести років ув’язнення”, - повідомляє кіберполіція.

Працівники кіберполіції встановили, що 22-річний молодик створив два програмних коди для здійснення DDoS-атак. За допомогою створених програмних засобів він, спільно зі своїм 21-річним товаришем, здійснював втручання в роботу інтернет-порталу. Так, програма надсилала щосекундно близько сотні автоматичних запитів до ресурсу. У результаті, це призвело до відмови від обслуговування новинного порталу.

Поліцейські провели санкціонований обшук за місцем розташування ІТ-компанії, де працювали зловмисники. В ході обшуку вилучено їх комп’ютерне обладнання та мобільні телефони.

Працівники управління інформаційних технологій та програмування у Східному регіоні провели аналіз файлів, виявлених на їх комп’ютерах. Зокрема, на пристроях було виявлено програмне забезпечення, яке використовувалося для здійснення DDOS-атак.

За даним фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!