ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін схвалив указ про стипендії дітям двох загиблих журналістів

14.03.2019, 16:28

Кабінет Міністрів України схвалив проект указу Президента України “Про призначення стипендій дітям журналістів, які загинули у зв’язку з виконанням професійних обов’язків”. Таке рішення Кабмін ухвалив 13 березня на засіданні, повідомляється на сайті уряду.

Стипендії Президента України будуть виплачуватися дочці журналіста Віктора Шурняка – Юстині Гурняк та дочці журналіста Олександра Чернікова – Олені Черніковій.

Згідно з вищевказаним указом Президента України, стипендії призначаються і виплачуються дітям до 18 років, а дітям з інвалідністю – до 23 років. У разі якщо діти навчаються за денною формою в навчальних закладах, стипендії виплачуються до закінчення навчання, але не більш як до досягнення ними 23 років. Стипендія призначається строком на один рік і виплачується щомісяця у розмірі 1,5 прожиткового мінімуму на одну особу, встановленому законом.

Нагадаємо, Віктор Гурняк загинув 19 жовтня 2014 року від мінометного снаряду, коли під обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Луганської області. Його було посмертно нагороджено орденом “За мужність” III ступеня. Правозахисна ініціатива “Євромайдан SOS” проголосила його лауреатом у номінації “Людина світла”. Він отримав звання “Почесний громадянин міста Тернопіль” (2015), а також нагороджений орденом “Народний Герой України” (посмертно).

Олександр Черніков (позивний Репортер) загинув 22 січня 2015 року в бою під Донецьким аеропортом під час виконання військового завдання. Він був бійцем 9-ї роти 3-го батальйону 25-ї окремої аеромобільної бригади. За життя він працював журналістом у телепрограмі “Губернські хроніки” на 9-му телеканалі Дніпра.

Олександр Черніков посмертно був нагороджений орденом “За мужність” III ступеня. У Дніпрі на честь загиблого журналіста назвали вулицю (колишня вул. Красночечелівська). Також 6 грудня 2016 року в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара урочисто відкрили меморіал Олександру Чернікову.

Liked the article?
Help us be even more cool!