ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін дозволив вилучати заборонені книги з РФ за місцем їх фактичного виявлення

15.05.2019, 15:43

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку вилучення з обігу видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України і розповсюджується на території України без відповідного дозволу.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 15 травня без обговорення, повідомляє Укрінформ.

Кабмін, зокрема, у Порядку вилучення з обігу видавничої продукції, походженням з РФ або тимчасово окупованої території, передбачив, що уповноважені посадові особи Державного комітету телебачення і радіомовлення, перелік яких визначається наказом Держкомтелерадіо, вилучають видавничу продукцію з обігу за місцем її фактичного виявлення.

Крім того, цей порядок доповнено положенням, що під час вилучення з обігу видавничої продукції складається відповідно до порядку, визначеного Держкомтелерадіо, протокол у двох примірниках про накладення адміністративно-господарського штрафу, у якому міститься опис продукції, яка вилучається.

Також у рішенні уряду в змінах до Порядку видачі (відмови у видачі) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, міститься зразок заяви щодо прохання видавання відповідного дозволу.

Liked the article?
Help us be even more cool!