ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісткам "Первой Крымской" погрожують після розслідування причин смерті ув'язненого в Керченській колонії

14.12.2012, 04:59

Головному редактору газети «Первая Крымская» Лілі Буджуровій та журналістці видання Юлії Ісрафіловій почали надходити погрози після публікації матеріалу про смерть ув'язненого Антона Соколова в Керченському виправному центрі №139. Про це Юлія Ісрафілова заявила 14 грудня 2012 року, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Прес-конференція була організована Управлінням пенітенціарної служби в Криму і Севастополі з метою спростувати дані газети про численні порушення і тиск адміністрації КВЦ на ув'язнених і вимагання в центрі.

Автор статті Юлія Ісрафілова заявила, що після публікації матеріалу їй і головному редактору газети почали надходити погрози.

«Якщо так все добре і перевірка не показала жодних порушень, чому на мій телефон і на телефон мого редактора Лілі Буджурової надходили погрози після статті? Погрози, щоб ми більше не лізли в цю справу, інакше ми дуже сильно пошкодуємо», - розповіла Ісрафілова.

Також вона додала, що у редакції газети є й інші факти, що свідчать, що ув’язненого навмисно довели до самогубства: «Це лише вершина айсберга, у нас є інші факти. Я готова ними поділитися з нашими колегами журналістами та продовжити це розслідування».

У свою чергу керівництво кримського Управління державної пенітенціарної служби в АРК і Севастополі служби стверджувало, що самогубство ув’язненого Антона Соколова в Керченському виправному центрі №139 не пов'язано з тиском з боку керівництва установи. Разом з тим, заступник начальника управління з соціально-виховної та психологічної роботи, капітан внутрішньої служби Денис Доронін не зміг назвати причину самогубства.

За його словами, за фактами, опублікованими «Первой Крымской», провели перевірку прокуратура Криму, управління державної пенітенціарної служби в АРК, а також центрального апарату державної пенітенціарної служби України. «Дані, які були вказані в газеті, не знайшли свого підтвердження. Я не буду зупинятися на всіх подробицях, так як була дана правова оцінка вищих органів, вони також перевіряли всі ці факти, викладені в газеті. Інформація підтвердження свого не знайшла», - зазначив Денис Доронін.

Нагадаємо, 22 вересня в Керченському виправному центрі №139 був знайдений повішеним 27-річний житель Гурзуфа Антон Соколов, який повинен був вийти на свободу буквально через кілька місяців. Обличчя Антона було в синцях. За словами матері, хлопця ніби волокли особою по асфальту, у нього були збиті всі кісточки на пальцях обох рук, гематоми правого вуха.

Працівники пенітенціарного закладу, намагаючись зам'яти інцидент, пояснювали причину суїциду Соколова неприємностями в особистому житті. Однак засуджені наполягали на тому, що Антона довело до самогубства керівництво центру.

На думку родичів, укладений повісився на білизняний мотузці після того, як в черговий раз посварився із заступником начальника центру, який тривалий час знущався над тепер уже покійним засудженим «з особливим задоволенням».

Liked the article?
Help us be even more cool!