ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка судитиметься з ТРК "Україна", бо вважає, що її незаконно звільнили

08.08.2012, 22:09

Власний кореспондент регіональних новин телеканалу «України» у Харкові Ольга Вдовенко оскаржує у суді своє звільнення, оскільки вважає, що воно відбулось з порушенням законодавства, повідомляє «Телекритика».

У позовній заяві Вдовенко зазначає, що на посаді власного кореспондента каналу вона працювала з 2006 року за строковим трудовим договором. 4 травня 2011 року було переукладено строковий трудовий договір, підставами для звільнення стало закінчення саме цього договору.

«Однак я ніякий строковий договір не підписувала, та згоди на його укладання не давала. Одночасно з цим трудові відносини з відповідачем продовжувались протягом 5 років. Таким чином, відповідно до приписів ч. 1 ст. 39-1 КЗпП, трудовий договір укладено на невизначений термін», - пише вона у позовній заяві.

На думку Вдовенко, відповідно до ч. 3 ст. 184 КЗпП роботодавець мав надати іншу роботу, оскільки у неї є дитина віком до 3 років. Однак відповідач запропонував роботу помічника кореспондента каналу в Києві. Проте Вдовенко відхилила цю пропозицію, через те, що вона не відповідала її кваліфікаційно-освітньому рівню, передбачала меншу заробітну плату та переїзд з Харкова у Київ.


«Як було зазначено в листі-пропозиції на працевлаштування на посаду помічника кореспондента (...) Таким чином, відповідач не надав мені належної роботи, оскільки відповідно до ст. 9 ЗУ «Про зайнятість населення» підходящою не може вважатися робота, якщо вона пов'язана із зміною місця проживання громадянина без його згоди. Таким чином, моя відмова від запропонованої роботи була правомірною і не може бути підставою для мого звільнення. Також, відповідач систематично порушував мої права та інтереси, (...) мене постійно викликали на роботу у святкові та вихідні дні», - йдеться у позовній заяві Вдовенко. За її словами, відповідно до ст. 106 КЗпП, робота в надурочний час оплачується у подвійному розмірі годинної ставки, однак канал цього не робив.


Також Вдовенко повідомила, щоїй незаконно не була виплачена річна премія у розмірі посадового окладу - ... грн, адже відповідач мав за два місяці проінформувати про те, що премія виплачуватись не буде.


Журналіст просить поновити її на роботі та стягнути з відповідача ... грн недоплаченої заробітної плати у вихідні та святкові дні, недоплачену премію у розмірі ... гривень, а також середній заробіток за час вимушеного прогулу та компенсацію за завдану моральну шкоду - 20 тисяч гривень.


Коментуючи позовну заяву Вдовенко, у прес-службі каналу зазначили, що її було звільнено у зв'язку із закінченням строку трудового договору. При цьому канал стверджує, що за час дії строкового трудового договору ТОВ «ТРК «Україна» «працівнику виплачувалась роботодавцем заробітна плата в розмірі, погодженому обома сторонами у строковому трудовому договорі, а також надавались пільги та додаткові відпустки, встановлені законодавством України по відношенню до журналістів».

Liked the article?
Help us be even more cool!