ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів не впустили до Януковича і тримали в зачиненій залі (оновлено)

15.06.2011, 03:54

Вітчизняних та іноземних журналістів зачинили у залі президент-готелю "Київській" після виходу звідти президента Віктора Януковича.Про це повідомили "Українській правді" журналісти, присутні на конгресі для російськомовної преси.

Після свого виступу Янукович зі сцени пообіцяв присутнім відповісти на їхні запитання після заходу.

Коли президент у супроводі не менше 10 охоронців пішов до виходу, іноземні журналісти побігли за ним, сподіваючись на брифінг, однак охорона закрила двері перед ними.

Охоронці порадили пресі пройти на інший вихід, але ті двері також виявилися зачиненими.

Журналістів без пояснення причин близько 15 хвилин тримали в зачиненій конференц-залі.

Перший заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Олександр Курдінович, присутній на заході, спростував «Телекритиці» інформацію про те, що журналістів зачинили в готелі, щоб вони не спілкувалися з президентом.
 
«Президент зі сцени звертався до присутніх у залі, що вони можуть поставити йому запитання. Він передбачав, що ці запитання будуть поставлені, коли він знаходиться на сцені. Охочих не було, ніхто не підняв руку і не звернувся до нього. Тож після закінчення промови він попрямував до виходу їхати далі за своїм графіком», - розповів пан Курдінович.
 
Він наголосив, що іншого формату спілкування з президентом не передбачалося, оскільки у конгрес-холі не було місця, крім сцени, для організації підходу преси.
 
Зачинені двері конференц-зали Олександр Курдінович пояснив тим, що в холі Віктор Янукович провів особисту зустріч з керівником адміністрації президента Російської Федерації Сергієм Наришкіним. «Оскільки ця зустріч відбувалася тет-а-тет, охорона зробила все можливе, щоб не завадити проведенню розмови», - припустив він.
 
Нагадаємо, прямо перед цим інцидентом Янукович говорив журналістам про відвертість влади: "Нас критикують, напевно, більше, ніж будь-кого за всі роки незалежності, тому що ми відкриті. Якщо подивитися сьогодні ЗМІ, телебачення, друковані ЗМІ, сьогодні більше переважає критика, більше чутна опозиція, ніж влада. У нас стиль роботи такий, ми не любимо багато говорити, більше робиться".

 

Liked the article?
Help us be even more cool!