ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти заявили, що міліція цілеспрямовано по них стріляла

20.01.2014, 10:28

Журналісти, які висвітлювали сутички протестувальників з правоохоронцями 19 січня у Києві, заявили, що міліція цілеспрямовано стріляла по них гумовими кулями, повідомляє Українська правда.

Після недільного віче опозиції в Києві мітингувальники, серед яких були й радикально налаштовані активісти, пішли пікетувати Верховну Раду, але наштовхнулися на кордон силовиків біля стадіону імені Лобановського. Почалися сутички радикалів з силовиками.

Активісти підпалювати автівки міліції. Ті у свою чергу застосували водомети та резинові кулі. З обох сторін є поранені.

Нагадаємо, 19 січня у прямому ефірі репортерові (та за сумісністю операторові) Spilno.tv Анатолію працівники міліції прострелили руку, навмисно обстрілявши з травматичної зброї.

19 січня у Києві під час заворушень в районі вулиці Грушевського постраждав фотокореспондент «Нової газети» (Росія) Євген Фельдман від світлошумової гранати. Як зазначив Фельдман, йому вистрілили світлошумовою гранатою в ніс, цілеспрямовано.

Постріл влучив у планшет журналіста «Громадського ТБ» Богдана Кутєпова. Планшет із наклейкою "Преса" уцілів, але на ньому залишився слід. "Хочу показати: є слід картечі чи патрона, виходжу з-за рогу, дивлюся – міліціонери стріляють, характерний свист такий. Якби це куля була, вона би прострелила цей планшет, було страшно: потрапило в «ПРЕСУ». Працюємо, це наша робота, - сказав Кутєпов в коментарі 5 каналу. - Фотограф Ігор Кобзар сказав, що в нього таке враження, що стріляють цілеспрямовано в журналістів", - додав Кутєпов. 

Liked the article?
Help us be even more cool!