ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Кіровоградщини протестували проти створення Мінінформації

04.12.2014, 12:42

Сьогодні, 4 грудня у Кіровограді журналісти вийшли на акцію протесту проти створення Міністерства інформаційної політики. Про це повідомляє регіональний кореспондент ІМІ.

На головну площу міста вийшли близько 40 медіапрацівників ЗМІ різних форм власності.

Вони оприлюднили своє звернення, у якому висловились проти створення Мінінформації і приєднались до спільної заяви руху “Стоп цензурі!”.

“Ми, журналісти Кіровоградської області, вважаємо неприпустимим наступ на свободу слова і вбачаємо, що створення Міністерства інформаційної політики несе загрози для демократичних засад, які є основою розвитку українського суспільства. У зв’язку з цим ми приєднуємося до спільної заяви руху “Стоп цензурі!”, - йдеться у зверненні журналістів.

Звернення підписало 49 журналістів, фотокореспондентів, операторів Кіровограда.

У руках журналісти тримали плакати і аркуші із написами - “Немає грошей на танки? Зате є на Мінправди!” та “Великий Брат слідкує за тобою”.

Журналісти, головні редактори ЗМІ говорили про те, що створення структури, яка контролює інформаційний простір, неприпустиме і свідчить до повернення тоталітарних схем у медіа-просторі.

Також журналістів обурило, що міністерство створюють на фоні тотального скорочення державного апарату влади і армії чиновників. Після і під час виступів присутні підписали звернення, долучившись до заяви руху “Стоп цензурі!”. Її листами надішлють Президентові та прем’єр-міністру, повідомила кореспондент ІМІ.

“Такими одностайними журналісти Кіровоградщини бувають нечасто! Останній раз стільки журналістів Кіровограда збиралося близько року тому на акцію проти застосування фізичної агресії стосовно журналістів на Майдані”, - повідомила кореспондент ІМІ.

Як повідомляв ІМІ, 2 грудня Верховна Рада проголосувала пакетом призначення міністів Кабінету Міністрів. Зокрема, народного депутата від Блоку Петра Порошенка Юрія Стеця було призначено міністром інформаційної політики.

Проти створення Міністерства інформаційної політики виступили українські журналісти, низка українських медіа-організацій, а також міжнародних - Репортери без кордонів, Комітет захисту журналістів.

3 грудня представники ЗМІ Чернівецької області заявили, що обурені та несприймають ініціативу влади щодо створення Міністерства інформаційної політики. Такі дії вони вважають наступом на свободу слова, спробою встановити контроль над ЗМІ та створити новий інструмент пропаганди, подібний до того, який діяв в часи совєтчини.

Рух "Стоп Цензурі!" виступив категорично проти будь-яких форм запровадження державної цензури в Україні, та розцінив як небезпечні та шкідливі для держави плани влади по створенню Міністерства інформаційної політики.

Фото пікету - з "Гречки" та Novosti.kr.ua

Отображается файл

Отображается файл

 

Отображается файл

 

Liked the article?
Help us be even more cool!