ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Сергій Шаповал, який зник у Слов'янську, вийшов на зв’язок, але з міста виїхати не може

28.04.2014, 16:16

Журналіст луцького інтернет-видання ВолиньPost Сергій Шаповал вийшов на зв'язок зі своєю сестрою, журналісткою Катериною Шаповал. Про це Шаповал написала у Facebook, підтвердивши інформацію «Телекритиці».

За її словами, він зателефонував їй з невідомого номера телефону 27 квітня увечері. Пояснив це тим, що його телефон розбито, він десь «у канаві» лежить.

“Він дійсно у Слов'янську. Телефоном сказав, що з ним усе гаразд і все по добрій волі. Не вірю. Чому? Запропонувала негайно його вивезти. Сказав, що треба порадитися де з ким, після цього телефон було вимкнено”, - написала вона у Facebook.

“Він сказав, що знаходиться у Слов'янську. Де саме - не уточнив, - розповіла Катерина Шаповал «Телекритиці». - Я питала, він казав, що йому дали можливість подзвонити, вивезли за місто, де ловить сигнал. Але я чула, що він говорить з приміщення. Я йому сказала, що ти не з машини говориш, а з приміщення, на що він відповів, що тут є різні місця”.

“Він не сказав, що його утримують. Сказав, що не може так просто поїхати, бо там зона бойових дій і йому потрібно отримати документ у командира. Який документ - незрозуміло”, - додала вона.

Після цього Катерина Шаповал пробувала подзвонити брату на той самий номер, але він на автовідповідачі.

Сергій Шаповал зателефонував тільки своїй сестрі, тому що в неї легкий для запам'ятовування номер, пояснює Шаповал. Він також попросив скинути йому смскою номер дружини, але так і не вийшов з нею на зв'язок. Дружина також не змогла додзвонитися до чоловіка, каже сестра журналіста.

Катерина Шаповал упевнена, що її брат перебуває в полоні. Вона має намір продовжувати його пошуки та добиватися його звільнення як офіційними, так і неофіційними каналами.

За її словами, їй регулярно телефонують з МВС, але чи здійснює міліція реальні дії з пошуку та визволення її брата, Катерині Шаповал невідомо. «Я знаю, що дружина ледве добилася, щоб у Луцьку зареєстрували її заяву до міліції», - додала журналістка.

Нагадаємо, 26 квітня зник зв`язок із журналістом «ВолиньPost» Сергієм Шаповалом, який висвітлював ситуацію в Харкові, а після цього повідомив друзям, що вирушив до Слов`янська. Починаючи з 15-ї години, він не відповідав на телефонні дзвінки дружини. Близько 21-ї телефонний зв`язок увірвався з ним взагалі.

27 квітня рідні та колеги Сергія Шаповала в Києві та Луцьку звернулися із заявами до міліції про зникнення журналіста.

Liked the article?
Help us be even more cool!