ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст "Новой волны+" звинуватив комуніста Царькова у невиплаті зарплати та незаконному звільненню

04.10.2012, 02:19
Народний депутат від Комуністичної партії Євген Царьков залишив журналіста своєї газети «Новая волна+» Олександра Горохова без тримісячної зарплати за статтю, яка йому не сподобалася, а 21 вересня звільнив журналіста без попередження. Про це «Новому Регіону» розповів сам Горохів, уточнивши всі подробиці інциденту в авторській колонці.

За словами Горохова, в газету він влаштувався 1 березня 2012 року на посаду оглядача, віддавши редакції свою трудову книжку. 

Як зазначив журналіст, проблеми у нього розпочалися після написання статті, яка стосувалася корупційних схем, що відкриваються після прийняття законопроекту про посилення заходів проти куріння. Царьков є одним з авторів цього законопроекту.

"В кінці травня редакція газети «Между строк» доручила мені підготувати матеріал про корупційний потенціал законопроекту про посилення заходів проти куріння, одним з авторів якого був засновник «Новой волны+», народний депутат (фракція КПУ) Євген Царьков. Після публікації вказаної статті в газеті «Между строк» і на моїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук Царьков в грубій формі прокоментував матеріал (написав «Мудак помаранчевий») і відмовився щось писати по суті викладених у ній корупційних схем, що відкриваються після прийняття «закону про заборону куріння». Замість цього на початку червня без пояснень дав вказівку бухгалтерії ТОВ «Нова хвиля +» не виплачувати мені зарплату. Про це рішення Царьков не повідомив ні мені, ні навіть головному редактору газети ", - написав Горохов.

Він тільки в кінці серпня звернув увагу на припинення виплати зарплати від газети і попросив головного редактора "Новой волны+" Василя Муравицького з'ясувати причини невиплати йому зарплати.

"У результаті, 21 вересня Муравицький зв'язався з бухгалтерією і з'ясував, що причиною невиплати мені зарплати є усна вказівка ??засновника газети народного депутата від КПУ Євгена Царькова. Підставою для цього, за словами Муравицького, стала образа Царькова на публікацію мною матеріалу, що критикує розроблений ним законопроект. Відповісти, на якій юридичній підставі, за якою статтею КЗпП України я звільнений, Муравицький не зміг, сповістивши мене про рішення Царькова в той же день, коли сам дізнався про це, тобто, через понад три місяці після вказівки Царькова припинити зі мною трудові відносини ", - написав журналіст.

Горохов звернувся в секретаріат фракції КПУ зі скаргою на незаконні дії Царькова, де йому повідомили, "що той посилається на якісь мої публікації, в яких я «нешанобливо відгукувався про лідера комуністів Петра Симоненка», проте ніяких прикладів Царьков ні на той момент, ні досі привести не зміг".

Журналіст зв'язався з Царьковим, щоб з'ясувати причину невиплати зарплати за три з половиною місяці і вихідної допомоги, а також місцезнаходження трудової книжки.

"Але Царьков заперечував і своє розпорядження про припинення виплат мені зарплати, і навіть оформлення мене на постійну роботу в газету. За його словами, йому не подавали відомостей про публікованих газетою моїх матеріалах головний редактор «Новой волны+» Муравицький та кандидат в депутати від КПУ керівник ЛКСМ України Олександр Присяжнюк. Моєї трудової книжки Царьков нібито ніколи не бачив, а всі питання відправив вирішувати з Присяжнюком ", - зазначив Горохов.

Як пише Горохов, і Василь Муравицький, і Олександр Присяжнюк “були просто шоковані словами Царькова про їх причетність до мого звільнення і невиплати мені зарплати”. “Присяжнюк дізнався про моє звільнення з ініціативи Царькова теж тільки 21 вересня, а також стверджував, що моя трудова книжка для оформлення на постійну роботу була передана Євгену Царькову. Обидва вони готові були підтвердити свої слова при співробітниках фракції КПУ і самому Царькові. Проте зустріч з Царьковим, Присяжнюком і Муравицький була відкладена до прибуття Царькова на чергове засідання Верховної Ради. 2 жовтня я зідзвонився з секретаріатом фракції КПУ для організації зазначеної зустрічі, але мені було заявлено, що фракція КПУ підтримує протизаконні дії Царькова, який прийняв рішення про те, що я працювати в газеті не буду ", - написав журналіст.

Горохов досі не знає, де знаходиться його трудова книжка. "Мій трудовий стаж складає близько 30 років і включає в себе службу в лавах Радянської Армії, роботу на неіснуючих вже радянських заводах і належать мені та іншим особам приватних підприємствах, які на даний момент закриті. Близько 25 років стажу зароблені в Росії, де я проживав до 2006 року. Відновити трудову книжку тепер можливо лише через архіви, на що піде кілька років. Таким чином, Царьков позбавив мене не тільки можливості законного працевлаштування в найближчі роки, а й права на отримання пенсії ", - написав журналіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!