ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ створив Раду експертів для захисту свободи слова

05.04.2018, 14:30
Фото - ae.grundfos.com

Громадська організація “Інститут масової інформації” повідомляє про створення Ради експертів при ІМІ, яка матиме консультативну та дорадчу функції.

Рада експертів надаватиме оцінку найбільш складним випадкам, що розглядатимуться в процесі дослідної та моніторингової діяльності ІМІ, зокрема у сфері свободи слова.

Рада експертів створюється з метою покращення захисту свободи слова, а також для вирішення питань, пов’язаних з достовірністю, фактчекінгом, маніпуляціями у медіа-сфері.

“На жаль, уже зараз стає очевидним, що з наближенням виборів потік маніпуляцій у медіа-сфері буде зростати. Ще одним викликом є питання самоідентифікації журналістів, дотримання професійних та етичних стандартів. Ми вдячні колегам, які підтримали нашу ініціативу”, - зазначила виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк.

Члени Ради експертів залучені до неї на громадських засадах.

До Ради увійшли: Світлана Остапа, заступниця шеф-редактора порталу “Детектор медіа”; Олена Шкарпова, редакторка фактчек-проекту VoxCheck; Ольга Падірякова, головна редакторка сайту “Центр інформації про права людини”; Наталія Виговська, медіа-експертка (Запоріжжя);. Андрій Лохматов, журналіст (Миколаїв); Тарас Боросовський, журналіст (Житомир); Стас Козлюк, журналіст “Українського тижня”; Дмитро Тузов, журналіст Громадського радіо; Ігор Розкладай, медіа-юрист Центру демократії та верховенства права; Ангеліна Карякіна, головна редакторка новин на Громадському; Петро Шуклінов, журналіст ЛІГАБізнесІнформ; Федір Сидорук, експерт з журналістських розслідувань; Сергій Каразій, журналіст київського бюро інформаційної агенції Reuters; Тетяна Даниленко, журналістка та телеведуча каналу ZIK;  Катерина Коберник, заступниця директора Департаменту новин «1+1 медіа»; Ірина Чулівська, виконавча директорка ГО “Лабораторія цифрової безпеки”.

Liked the article?
Help us be even more cool!