ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гужву оголосили в розшук

13.02.2018, 10:55

Головного редактора видання “Страна UA” Ігоря Гужву, який виїхав з України і попросив політичного притулку в Австрії, оголосили в розшук. Таке рішення Шевченківський районний суд Києва ухвалив 12 лютого, повідомляє 5 канал.

Про таке рішення клопотала прокуратура, представники якої стверджували, що Гужва ухиляється від слідства.

“Загальний розшук передбачений КПК. Особу, яка ухиляється від слідства, оголошують в розшук. Коли встановлять місцезнаходження, його затримають”, – заявив прокурор.

Натомість адвокати запевняли, що їхній підзахисний за кордоном лікується й повернеться до України 20 лютого.

“Я вважаю, що це передчасно. І суду були надані всі довідки про те, що нині він лікується. Тому це рішення передчасне”, – сказала адвокат Гужви Олена Клименко.

Як повідомляв ІМІ, 31 січня головний редактор інтернет-видання “Страна.ua” Ігор Гужва повідомив, що залишив територію України і попросив політичного притулку в Австрії. У своєму зверненні він заявив про тиск з боку влади та нагадав, що проти нього порушено п’ять кримінальних справ. Також Гужва заявив, що виїхав за кордон через загрози його життю і свободі.

1 лютого стало відомо, що Генеральна прокуратура готує клопотання до суду про стягнення застави з директора ТОВ “Вісті Мас-Медіа” Ігоря Гужви в дохід держави та зміну йому запобіжного заходу на більш суворий, оскільки вважає, що він свідомо затягував розгляд судом кримінальних проваджень стосовно нього.

2 лютого генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ збирається клопотати про міжнародний розшук Ігоря Гужви.

2 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що до контенту видань головного редактора порталу “Страна.ua” Ігоря Гужви у слідства претензій немає. Експертизи не підтвердили у виданнях головного редактора порталу “Страна.ua” Ігоря Гужви наявність контенту, який закликає до зміни конституційного устрою та територіальної цілісності України.

Liked the article?
Help us be even more cool!